Siri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilir - Haberler - indir.com

Siri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 13:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

iOS 12 ile Siri’ye gelen yeni kestirmeler özelliği, üçüncü taraf kestirmeleri denerken riskli olabileceğini gösterdi.

Apple, Netflix'e Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Apple'ın Yeni Ürünleri, iOS 12.2 Kodlarında Ortaya ÇıktıApple'ın Yeni Ürünleri, iOS 12.2 Kodlarında Ortaya Çıktı

iOS kullanıcılarına, iOS 12 sürümü ile birlikte pek çok yeni özellik sunuldu. Bu yeni özelliklerle birlikte, Apple’ın yapay zeka asistanı Siri de yenilendi. iOS 12’nin yeni sürümünden sonra daha kullanışlı bir hale getirilmek istenen Siri’ye, “kestirmeler” adında yeni bir özellik eklendi. Bu özellik, kullanıcıların Siri’ye verdiği komutları daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesine olanak tanıyor. Siri’ye sıkça başvurduğunuz bir işlemi, kestirmeler özelliği ile daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Kullanıcıların oldukça hoşuna giden bu özelliğe dair ortaya çıkan bir bilgiye göre, kestirmeler özelliği, özellikle üçüncü taraf kestirmelerde siber saldırılara uğramanıza sebebiyet verebilir.

Siber saldırganların yeni hedefinde Siri Kestirmeler var

Siri’ye eklenen kestirmeler özelliği, kullanıcılar tarafından ilgi gören bir özellik oldu. Pek çok kişi tarafından kullanılan bu özellikte, kendiniz oluşturduğunuz kestirmeleri, internet üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz. Bu etkileşim de siber saldırganlara davetiye çıkarıyor.

Üçüncü taraf uygulamaları deneyen bir geliştirici internet üzerinde tuhaf bir durumla karşı karşıya geldi. Geliştirici, belleğin temizlenmesi için hazırlanan bir kestirmenin, telefonundaki David Copperfield romanının metin sürümündeki tüm isim ve mekân verilerini listelediğini fark etti. Listeyi sıkıştıran geliştirici, iMessage üzerinden saldırganın hesabına gönderdi. Geliştirici, fark ettiği bu ciddi duruma ilişkin, saldırganların kullanıcıları key logger yüklemeye bile yönlendirilebileceğinin altınız çiziyor. Aynı zamanda bu konuyu Apple’a da ilettiğini söyledi.



PAYLAŞ