Siri, Google Asistan ve Alexa'ya yetişemiyor - Haberler - indir.com

Siri, Google Asistan ve Alexa'ya yetişemiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-11 14:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren akıllı asistanlar, ilk olarak Apple'ın iPhone'larla kullanıcılarına sunduğu Siri ile ortaya çıktı. O dönemde Siri tekti ve kullanıcıların fazlasıyla ilgisini çekmeyi başarmıştı. Teknoloji geliştikçe, Siri'nin işlevselliği de arttı. Siri'nin kullanıcıları tarafından ilgi görmesi, bu anlamda Google ve Amazon'u da harekete geçirdi. Google ve Amazon, Siri'ye rakip olarak Alexa ve Google Assisstant akıllı asistanları piyasaya sürdüler. Günümüz teknolojisi ile geliştirilen bu asistanlar, oldukça iddialı ve kullanıcılarının tam anlamıyla asistanlığını üstleniyorlar. Bu anlamda, akıllı asistanlara olan ilgi ve satışlar göz önünde bulundurulduğunda, Siri'nin ilklerden olmasına rağmen rakiplerinin gerisinde kaldığı görülüyor.

Siri, kullanıcılarından eleştiri almaya başladı

Google Assisstant ve Alexa'nın çıkmasıyla birlikte akıllı asistan sektöründe rekabet ortamı oluştu. Google Assisstant ve Alexa bu anlamda oldukça iddialı ve gelişmiş özelliklerle geldiler. Fakat sadece iPhone'larda kullanılabilen Siri, kullanıcılarına 'Üzgünüm bunu yapamam' gibi verdiği cevaplar nedeniyle eleştirilmeye başlandı ve rakiplerinin gerisinde kaldı. Apple da bu durumun farkına varmış olacak ki Siri adına bir takım değişikliklere gidiyor. Şirket, WWDC 2018'de yaptığı konuşmanın büyük bir kısmında akıllı asistanı Siri'ye değindi.

Apple, WWDC 2018 kapsamında kişisel asistanı Siri üzerinde birtakım değişiklikler yapacağını açıkladı. Apple tarafından yapılan açıklamada, uygulama geliştiricilerinin bundan sonra Siri'ye bağlanabileceği söylendi. Tek şart, Siri'yi uygulamaları içerisinde aktif olarak kullanmaları olacak. Fakat her uygulamanın Siri'yi kullanabilecek özelliklere sahip olmayacağı düşüncesi de kafaları karıştırdı. Bu sistem, Alexa kullanıcılarının da kullandığı bir sistem. Alexa kullanıcılar, Spotify'a bağlanabiliyorlar.

Kullanıcılar, Alexa ve Google Assisstant'ı tercih ediyor

Siri için yapılacak olan değişiklikler konusunda Apple'ın geç kaldığı düşünülüyor. Kullanıcılar da Siri yerine Alexa ve Google Assisstan'ı tercih ettiklerini ve bu seçenekler karşısında Siri'ye ihtiyaç duymadıklarını dile getiriyorlar. Öyle ki Google Assisstant, ses renginden kişiyi söyleyebilme özelliği ile kullanıcıların ilgisini tamamen üzerine çekmiş durumda. Siri tarafına bakıldığında ise Siri'nin tek bir komutu bazen yapıp bazen ise 'Üzgünüm bunu yapamam ' demesi, kullanıcıları iyice uzaklaştırıyor. Siri'nin şu an Google Assisstant ve Alexa'ya yetişebilmesi adına, öncelikle Apple'ın çemberinden açılması gerektiği düşünülüyor. Yoksa, bu kötü gidişata mahkum olacak.





PAYLAŞ