Siri artık Spotify'ı yönetebilecek - Haberler - indir.com

Siri artık Spotify'ı yönetebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-06 13:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify’in bir süre önce test etmeye başladığı “Hey Spotify” komutu ile uygulamayı açma özelliği, bazı kullanıcı kitlesi için kullanıma sunuldu. Bu yeni özellik ile Spotify’ın telefona dokunmadan bile çalıştırılması olanak sağlanıyor. Ayrıca istenilen şarkı yada podcast başlatılabilmiş olacak. Uzun bir süredir çevrimiçi müzik dinleme denildiği zaman akla gelen ilk platform olan Spotify, yenilikler ile geliştirmelerini sürdürüyor. Şirket bir süre önce bazı yeni özellikler test etmeye başlamıştı. Bu özellik, kullanıcıların sesli komut ile uygulamayı açabilmelerini sağlayacak. Yakın zamanda kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile test edilen bu özellik, artık daha geniş bir kullanıcı kitlesinin hizmetine sunuldu. Spotify bu özellik kapsamında uygulamayı Hey Spotify komutu ile dokunmadan açmayı sağlayacak.

Spotify’a sesli komut özelliği geldi

Clubhouse'u Android'e bekleyenlere Spotify'dan müjde!Clubhouse'u Android'e bekleyenlere Spotify'dan müjde!

Geçtiğimiz saatler içinde Spotify’ı açan bazı kullanıcılar uygulama içi bildirim aldılar. Bildirime göre Hey Spotify özelliğinin kullanıma hazır olduğu duyuruluyor. Kullanıcıya özelliğin aktif edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Bu özellik kullanılabilir olmasına izin veren kullanıcılar Hey Spotify cümlesi ile çevrimiçi müzik platformu uygulamasını kullanmaya başlayabiliyorlar. Spotify’ın sesle kontrol özelliği dikkat çekse de, Spotify’ın bundan sonra kendilerini dinleyebileceği düşünülüyor. Ancak Spotify geliştiricileri uygulamanın sadece Hey Spotify komutlarını kaydettiğini ve sesli veri kullanımına ilişkin gizlilik politikasında açıkça belirtiyor.

Diğer yandan Spotify’ın yerleşik olarak sesli kontrol özelliği zaten bulunuyor. Ancak uygulama sesli komut ile açılmıyordu. Bu özellik artık uygulamanın sesli komut ile başlatılmasını sağlayacak. Bu sayede kullanıcılar, telefonlarını ellerine bile almaya gerek kalmadan Spotify kullanmaya başlayabilecekler. Özelliğin tüm kullanıcılar için ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak ilerleyen günlerde güncellemenin tüm iOS ve Android kullanıcılar için sunulması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Spotify'ın yeni kişiselleştirilmiş çalma listeleri gözüktüSpotify'ın yeni kişiselleştirilmiş çalma listeleri gözüktü
Spotify araçlara özel cihaz tasarlıyorSpotify araçlara özel cihaz tasarlıyor

PAYLAŞ