Siri artık koronavirüsü teşhis edilmesine yardım edecek! - Haberler - indir.com

Siri artık koronavirüsü teşhis edilmesine yardım edecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-23 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından üretilen akıllı cep telefonlarında yer alan akıllı asistan Siri'ye yeni bir özellik ekleniyor. Şöyle ki Apple sanal asistanı Siri'yi tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs tanısı konulmasına yardımcı olabilecek şekilde güncelleyerek yeni bir özellik kazanmasını sağladı. Akıllı asistan Siri artık kullanıcılarındaki Covid-19 semptomlarını değerlendiriyor. 

Üretici şirket Apple asistanı Siri'yi güncelledi. Söz konusu bu sanal asistan artık kullanıcılarına corona virüs (Covid-19) tanısı konulmasından yardımcı olacak özelliğe kavuştu. Apple, bu özelliği Siri'ye eklerken Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve ABD Halk Sağlığı Servisi'nin bilgilerinden yararlandı. Siri'ye öncelikle "Hey Siri, bende koronavirüs var mı?" şeklinde bir soru yöneltmeniz gerekiyor.

Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?Corona virüs salgını teknoloji şirketlerini nasıl etkiledi?

Bu söylemin ardından sanal asistan Siri kuru öksürük, ateş ve nefes darlığı gibi Covid 19 semptomları ile ilgili bir kaç soru cevaplamanızı isteyecek. Bununla beraber corona virüs bulaşan bir kişi ile teması kurup kurmadığınızda da Siri tarafından sorulacak. 

Siri tavsiye veriyor

Corona virüs belirtilerinin tümüne sahipseniz Siri hemen bir tıbbi yardım almanızı ve ambulans çağırmanızı önerecek. Bununla beraber aynı zamanda çok fazla semptom görülmemesi halinde evde kalmanızı, diğer insanlar ile temas kurmamanızı ve durum kötüleşirse de anında doktora başvurmanız tavsiye edilecek. Siri'nin bu güncellemesi karşısında sunulan Corona virüs tespiti özelliği şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabilir durumdadır. Söz konusu bu özelliğin diğer ülkelerde kullanılıp kullanılmayacağı ise belli olan bir durum değildir. Gelecek günlerde bu durumunda netlik kazanacağı düşünülüyor. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ