Şimdi sıra Windows Lite'da - Haberler - indir.com

Şimdi sıra Windows Lite'da

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 12:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Şimdilerde gündemde dolanan yeni bir bilgi var. Bu bilgi Microsoft'un yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı ve ismine de Windows 10 Lite verdiği her yerde konuşuluyor. Bizde tüm dünyanın konuştuğu Windows 10 Lite'ın ne olduğunu indir.com okurları için kaleme aldık. Gelin birlikte bakalım Windows 10 Lite nedir?

Windows 10 S ile Google'ın Chrome OS'una rakip olmaya çalışan Windows, sürekli yeniliklerin peşinden koşmaya çalışıyor. Şu an için başlangıç seviyesinde olan Microsoft, asıl sürprizinin "Windows Lite" olduğunu ve sürpriz içerisinde sürpriz dediğimiz deyimi bize yaşatmak için beklediğini söyleyebilirim. Peki neden sürpriz içinde sürpriz? Çünkü yeni işletim sisteminin adı Windows olmayabilir.  Buda demek oluyor ki Windows Lite ismi kod ismi olma ihtimali bir hayli yüksek. Windows Lite ismini ise ilk defa keşfeden kişi  Petri'den Brad Sams idi. yapı 18282'nin kodlarında rastladığı ismin, yeni bir işletim sistemi olduğundan emin görünen Petri'den Brad Sams, adının Windows olmayabileceğinin de altını çiziyor. 

Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?Windows 10'da hangi hizmetler kapatılabilir?

Microsoft Office uygulamalarını istemiyor

UWP uygulamalrını ve PWA'larını Store'dan çalışıtığı iddia edilen Windows, bu özelliği sayesinde çok daha hızlı bir performans göstereceği düşünülüyor. Kısa bir süre önce platformdaki Office uygulamalarını terk etmek için karar alan Microsoft, bu yeni işletim sistemi hamlesi, özellikle Store uygulamalarını temel alıyorken, şirketin bu kararını gözden geçireceğine şüphe yok. Ancak şunu size hatırlatmak istiyorum; Lite Windows'un ayrı olarak satın alınamayacak. 

 


Windows 10'nun 3D ses özelliğinin kullanımıWindows 10'nun 3D ses özelliğinin kullanımı
Windows 10 Ekim güncellemesi yayınlandı! Yeni güncellemede nasıl yenilikler var?Windows 10 Ekim güncellemesi yayınlandı! Yeni güncellemede nasıl yenilikler var?
Windows 10'a Aydınlık Modu Geliyor!Windows 10'a Aydınlık Modu Geliyor!

PAYLAŞ