Şimdi de Instagram'a yasak geldi - Haberler - indir.com

Şimdi de Instagram'a yasak geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-04 19:29:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Sosyal medya ağları günümüzde ciddi bir iletişim ve senkronizasyonu oluşturuyor. Sosyal medya ağları sayesinde, çoğu zaman gündemden haberdar olabiliyor ve çevrenizle direkt olarak iletişime geçme şansı yakalayabiliyorsunuz. Olumsuz anlamda da hayatımızı etkileyen sosyal medya ağlarının, bu gibi olumlu etkileri de bulunuyor. Facebook, Instagram, Twitter gibi en çok tercih edilen sosyal medya platformları aracılığı ile insanları manipüle etmek ve bir araya getirmek de çok zor olmuyor. Bu durum zaman zaman iktidar güçlerinin işine gelmeyecek sonuçlara yol açabiliyor.

Bilindiği üzere teokrasi ile yönetilen ülkelerden biri olan İran İslam Cumhuriyeti, geçtiğimiz zamanlarda ülkesinde Facebook ve Twitter'ı resmi olarak yasaklamıştı. İran bu iki sosyal platformdan sonra şimdi de Instagram'ı ülkesinde yasaklayacağını duyurdu.

Instagram, İran'da resmi olarak yasaklanacak

Sosyal medyanın devleri olarak kabul edilebilecek olan Facebook, Instagram ve Twitter, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip. Böylece platform kullanıcıları da dünyanın her bir köşesinden haberdar olma imkanını yakalıyor. İran, bu üç sosyal medya ağından Facebook ve Twitter'ı belli gerekçeler göstererek ülkesinde yasakladığını duyurmuştu. Şimdi de sıra Instagram'a geldi.

İran Başsavcı yardımcısı Muhammed Musaddık tarafından yapılan açıklamada duyurulan Instagram yasağının, ne zaman başlayacağına dair henüz bilgi verilmedi. Başsavcı yardımcısı, kararın alınmasına neden olarak, ülkedeki bazı sanatçıların Instagram üzerinden ihtiyaç sahibi kişiler için yardım toplamasının suistimallere yol açmasını' öne sürdü. Fakat bunun olayın görünen kısmı olduğu ve esasında bu kararın alınmasında etkili olan şeyin, doların yükselmesiyle protestoya başlayan esnaf ve sosyal medya tepkileri olduğu söyleniyor. İran, Facebook ve Twitter'ın yanı sıra, nüfusunun %55'inin kullandığı Telegram lisansını da geçtiğimiz aylarda iptal etmişti.





PAYLAŞ