Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte telefon alışkanlıklarımızda bir dizi değişmeler meydana geldi. Bu yeni nesil akıllı telefonların bazılarında, SIM kartı yuvası telefon kutusu içerisinde verilen aparat ile açılıyor. Fakat bu küçük aparat her an yanımızda bulunmayabiliyor. Her yanımızda taşımadığımız aparatlara alternatif olarak kutu içindeki aparata ihtiyaç olmadan telefonunuzun SIM kart yuvasını açabilmenizin birden fazla yolu mevcut.

SIM Kartı Yuvasını Açma

1-Ataş

SIM kartı yuvasını açmak için aparatını bulamazsanız ataş işinize yarayacaktır. Ataş gibi bükülen bir metal olduğu için ataşın bir ucunu düz hale getirerek SIM kartı yuvasının kapağının hemen üstünde bulunan küçük deliğe ataşı yerleştirin ve hafifçe itin. Böylece SIM kartı yuvanız kolayca açılacaktır.

2-İğne

İğne telefonunuzun SIM kartı yuvanızı açabilmeniz için diğer alternatifler arasında yer alıyor. Dikiş iğnesini SIM kartı yuvasının kapağına yerleştirin ve hafifçe kapağı kendinize doğru çekin. Yuvanın açılıyor olduğunu görebilirsiniz. Ancak iğneyi kart yuvasına sert bir şekilde bastırırsanız iğnenin ucu kırılabilir. Dikkatli olmakta fayda var.

3-Küpe

SIM kartı yuvanızı küpe kullanarak da açabilirsiniz. Küpenin iğne olan kısmını SIM kartı yuvasına yerleştirdiğiniz takdirde bu yuvayı hafifçe kaldırırsanız SIM kartı yuvasının açılıyor olduğunu göreceksiniz. SIM kartı yuvanızı bu nesneler ile açabilirsiniz. Bu aksesuarların bir çoğunun ortak noktası sivri bir ucu olması. Bu aksesuarlar dışında sivri ucu bulunan nesneler kullanırsanız kart yuvasının kapağının üstündeki deliği aşındırabilirsiniz. Bu sebepten dolayı kart yuvası açan nesneyi sert kullanmamanız gerekmekte.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir