Silinen WhatsApp Mesajları Nasıl Kurtarılır? - Haberler - indir.com

Silinen WhatsApp Mesajları Nasıl Kurtarılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 10:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp’ta bildiğiniz üzere birçok özellik bulunuyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda gönderilen mesajı belli bir süre içerisinde silme özelliği de uygulamaya getirilmişti. Dünyanın en çok tercih edilen iletişim uygulaması olan WhatsApp’ta silinen mesajları hem Android hem de iPhone cihazlarda kurtarmak mümkün olabiliyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde silinen WhatsApp mesajlarını kurtarmak için yapmanız gereken adımlara bakacağız. Bildiğiniz üzere WhatsApp sohbetlerini silmeden arşivlemekte mümkün oluyor. Ancak sildiğiniz sohbeti geri getirmek için ise son otomatik WhatsApp yedeğini geri yüklemeniz gerekiyor.

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirmek

WhatsApp uygulaması belli aralıklar ile sohbetlerinizi bulut depolama sistemine yedekler. Bu sayede cihaz değişikliği gibi durumlarda konuşmalarınızı kaybetmemiş olursunuz. WhatsApp’a girdikten sonra Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği yolunu izleyerek gerekli menüye erişin. Burada yedeklemeleriniz açık ise silinen WhatsApp mesajlarını kurtarma imkanı bulunuyor. Google Drive platformuna aylık olarak yedeklenen bu yedekler için dilerseniz günlük veya haftalık olarak yedekleme sürecini değiştirebilirsiniz.

Geçmiş Sohbetleri Kurtarmak

İlk olarak bir dosya yöneticisi uygulamasına giriş yaparak WhatsApp > Databases adımlarını izleyin. Gelecek olan klasörde çeşitli yedekleme dosyaları yer alacaktır. Son yedeklenen dosya adı “msgstore.db.crytp12” olarak yer alacaktır. Diğer yedeklemeler ise “yıl-ay-gün.1.db.crypt12” olarak isimlendirmelere sahip olacaktır. Bu noktada isimlendirmeleri tam tersi olarak yapmanız gerekiyor.

  • msgstore.db.crytp12 adlı dosyayı msgstore-latest.db.crytp12 olarak
  • msgstore-yıl-ay-gün.1.db.crypt12 dosyasını ise msgstore.db.crytp12 olarak adlandırmanız gerekiyor.

Daha sonra geçmiş yedekleri yüklemek için WhatsApp uygulamasını silerek tekrardan yükleme yapmanız gerekiyor. Google Drive yedeklemeleriniz açık ise Google Drive uygulamasından sol menüde yer alan Yedekler sekmesine giriş yapın. Burada yer alan WhatsApp adlı son yedeği silin. Tekrardan WhatsApp uygulamasını yüklediğiniz zaman daha eski yedeklemelerinizi yükleyebileceksiniz.





PAYLAŞ