Silikon anotlar sayesinde lityum iyon piller artık daha güçlü - Haberler - indir.com

Silikon anotlar sayesinde lityum iyon piller artık daha güçlü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojinin gelişmesi ile beraber artık pillere duyulan ihtiyaçlarda artmaya devam ediyor. Akıllı telefonların oldukça yaygınlaşması ve akabinde elektrikli araçların yeni yıllarda karşımıza sıkça çıkacak olmasından ötürü uzun ömürlü pil için yetkililer tarafından çalışmalar sürdürülmeye devam ediyor. Birçok üniversite ve laboratuvar, yeni pil teknolojisi geliştirmek için uğraşlarını devam ettiriyor. Son olarak Doğu Finlandiya Üniversitesinin geliştirmiş oldukları bir teknoloji sayesinde lityum iyon piller daha güçlü bir yapıya sahip olabilecekler. Pratik anlamda birçok batarya teknolojisi geliştirilse de, bunların güvenli olarak son kullanıcıya erişmesi uzun zamanlar alabiliyor.

Silikon anotlar ile lityum iyon piller artık daha güçlü

En iyi overclock performansı için neler yapılmalı?En iyi overclock performansı için neler yapılmalı?

Özellikle akıllı telefon kullanıcılarının uzun batarya ömrüne sahip olan ihtiyaçları bitmek bilmiyor. Batarya sektöründen uzun süredir beklenen uzun ömürlü pil teknolojisi henüz gelebilmiş değil. Ancak yaşanan yeni gelişmelere göre Doğu Finlandiya Üniversitesinin geliştirmiş olduğu silikon anotlar sayesinde lityum iyon piller daha güçlü bir seviyeye gelebilir. Uzmanların uzun süredir silikon anotlar kullanabilmek için çalışmalar gerçekleştirildiği biliniyor.

Silikon anotlar, mevcut pillerde kullanılan grafit anotlara göre yaklaşık 10 kat daha verimli olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede toplamda iki kat daha fazla batarya ömrü anlamına geliyor. Ancak silikon yapısı sebebiyle karasız oluyorlar. Bu noktada ise uzmanlar uzun yıllardır silikon anot yerine grafen anot tercih ediyorlar. Gelişen teknoloji ile beraber ise mezopoz silikon ve karbon nanotüplerden oluşan hibrit bir materyal geliştirildi. Kimyasal konjugasyon adı verilen bu işlem ile mezopoz silikon ve karbon nanotüpler uygun bir polaritede birleştirilerek lityum iyon piller ile silikon doğru bir şekilde karıştırıldı. Doğru konjugasyon yöntemi kullanılarak hem iletkenlik hem de dayanıklılık geliştirilmiş oldu. Bakalım bu gelişim batarya teknolojisine ne gibi bir kazanım sağlayacak göreceğiz.


Apple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecekApple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecek
1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne nasıl başvuru yapılır?1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne nasıl başvuru yapılır?

PAYLAŞ