Signal'e Görüntülü Görüşme Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Signal'e Görüntülü Görüşme Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Piyasada bulunan anlık mesajlaşma uygulamalarının çoğuna birbirine benzer özellikler gelmeye devam ediyor. Kaybolan mesajlardan, görüntülü görüşmelere kadar birçok yenilikleri görüyoruz. İşte onlardan biri olan Signal uygulaması bir süredir görüntülü görüşme özelliğini test ediyordu. Bu testler tamamlandı ve Signal kullanıcılarının artık görüntülü bir şekilde görüşme gerçekleştirebileceği duyuruldu. Güvenlik yönünün geliştirildiği Signal uygulaması görüntülü görüşmelerini de yine güvenliği ön plana koyarak şifreli bir şekilde gerçekleştirecek.

Öyle ki firmanın iOS ve Android sürümü için son güncellemeyi yükleyenler uçtan uca şifrelenmiş bir şekilde görüntülü görüşme yapabilecekler. Signal uygulaması ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın belgelerini sızdıran Edward Snowden'in favori haberleşme uygulaması olarak kullanmasından sonra ünlenmişti. Her noktada güvenliği ön plana çıkartan Signal uygulaması görüntülü görüşmelerde de şifrelenmiş özelliğini kullanıcılara sunuyor. Şifrelenmiş görüntülü görüşme ile yazılı iletişimdeki güvenlik seviyesini de koruyabilecek.

Open Whisper Systems tarafından yapılan açıklamada Beta sürümünün tamamlanması ile beraber görüntülü görüşmelerin kalitelerinin artması olanak sağlanacak. Diğer yandan iOS kullanıcılarını etkileyebilecek düzeyde olan gizlilik sorunu ise iOS 10 ile birlikte CallKit özelliği ile çözüldü. Signal tarafından gelen aramalar kilit ekranı ile yanıtlanabilecek ve telefonun son görüşmeler listesine bu görüşmelerde eklenecek. Ancak son görüşmeler kısmında Signal görüşmelerinin görünmesini istemeyen kullanıcılara bu ufak bir problem çıkartacak diyebiliriz.

Söz konusu olan bu liste iCloud ile eşleşerek listelenmekte. Bu son görüşülenler listesinde 'Signal kullanıcısı' şeklinde listelenme söz konusu olacak. Ayrıca gizlilik konusunda sıkıntısı olmayan kullanıcılar ise ayarlar üzerinden bu listedeki görünüm türünü de dilediği gibi ayarlayabilecek. Şifrelenmiş görüntülü görüşmeler haricinde uygulama üzerinden artık P2P bağlantısı kurulabilecek. Arayan kişinin IP'si aranan kişi tarafından görülebilecek. P2P bağlantısı ile beraber gecikmeler en aza indirilecek ve kullanıcılar arasında kullanılabilecek.





PAYLAŞ