Signal kullanışlı mı? - Haberler - indir.com

Signal kullanışlı mı?

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-14 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Ayın ilk günlerinde ortaya çıkan WhatsApp krizi sebebiyle kullanıcılar farklı alternatifler aramaya başladı. Sık sık adından söz ettiren alternatiflerin başında Signal uygulaması gelir. Uzmanlar tarafından incelenen Signal, en ideal mesajlaşma uygulaması olarak nitelendiriliyor. Uzmanlar tarafından önerilen bu uygulamanın özellikleri nelerdir?

Uzmanların önerdiği Signal neler sunuyor?

WhatsApp'ın kurucularından Brian Acton, Signal uygulamasının ortaya çıkmasında büyük etkenlerdendir. Fakat WhatsApp'ın bu hale gelmesine sebep olan şey ise Acton'un vizyonu hakkında konuştu. Şubat 20.14'te WhatsApp'ı 19 milyar dolara Facebook'a satışını gerçekleştiren Kaum ve Acton, bir süre daha Facebook bünyesinde WhatsApp'ı geliştirmeye devam etti. Fakat Facebook yönetiminin talepleri ile Acton ve Kaum'un vizyonu uyuşmadı. Acton, Facebook bünyesinden istifa ederek, Signal Vakfı'nın kuruluşuna destek oldu ve Signal uygulamasının geliştirilmesine katkı sağladı. Son zamanlarda uygulama seçimlerinde kullanıcı gizliliğine son derece önem veriliyor. Signal, bu konuda oldukça başarılı olan şirketlerin başında geliyor. Uçtan uca şifreleme gibi özellikleri ile kullanıcıların gizliliğine önem verdiğini gösteren Signal, aynı zamanda açık kaynak kodlu bir platformdur. 

Elon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden olduElon Musk'ın açıklamaları yanlış bir Signal şirketinin değerinin yüzde 13 kat artmasına neden oldu

Signal, verilerinizin telefonunuza kaydedilmesini sağlar

Uygulamayı kullandığınız süre zarfında verileriniz, Signal'i kullandığınız akıllı cihazlarda şifreli bir şekilde saklanır. Bunun haricinde ise Signal uygulama üzerinden oluşturduğunuz her bir hesap için Signal sunucuların saklanan tek bir bilgi, kaydolduğunuz telefon numarası, hizmete katılmış olduğunuz tarih ve saat ile son oturum açtığınız tarihten itibarendir. Yani herhangi bir kullanıcı ile konuştuklarınız, paylaştığınız medyalar, çıkartmalar sadece sizin telefonunuzda yedeklenir. 

Signal'de bulunan özellikler

WhatsApp'a alternatif olarak değerlendirilen Signal uygulaması  sunduğu özelliklerle oldukça beğeni kazanıyor. Oluşturulabilir arkadaş grupları, özel çıkartmalar, istediğiniz zaman kaybedebileceğiniz mesajlar gibi daha birçok özelliği burada bulmak mümkündür. 

Mesajlara tepki verme özelliği

Slack veya Discord gibi platformlarından aşina olunan mesajlara tepki verme özelliği Signal'de de vardır. Bu özellik sayesinde ister kendi mesajlarınıza isterseniz de size gelen mesajlara tepki verebilirsiniz. 

Uygulamayı kilitleme

Signal uygulamanıza sizden başkasının girmesini istemiyorsanız, özel bir şifre belirleyerek veya parmak izi okuyucusu aracılığı ile Signal'i kolaylıkla kitleyebilirsiniz. bu sayede siz istemediğiniz sürece kimse mesajlarınıza erişim sağlayamaz. 

Bilgisayarınızda kullanabilirsiniz

Signal uygulamasını WhatsApp gibi bilgisayarınızdan da kullanabilirsiniz. Oldukça basit ve sade bir arayüze sahip olan masaüstü uygulaması sayesinde platformu sadece akıllı telefonunuzda değil aynı zamanda bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz. 

Süreli mesajlar

Gönderdiğiniz mesajların veya medyaların bir süre sonra silinmesini isterseniz bunu Signal özellikleri sayesinde yapabilirsiniz. 

Güvenlik numaraları sayesinde arkadaşlarınızı doğrulayabilirsiniz

Signal hesabı oluşturduğunuzda, Signal tarafından hesabınıza bir güvenlik numarası ve QR kod atanıyor ve bu kod sayesinde konuştuğunuz kişileri doğrulayabilirsiniz. Tabi ki aynı şekilde sizin sahip olduğunuz kod sayesinde diğer rehberinize kayıtlı diğer kullanıcılar da sizi doğrulayabilir. Kullanıcının ismine tıkladıktan sonra karşınıza çıkan bilgi ekranından Güvenlik Numarasını Görüntüle butonuna tıklayın. Sonrasında ise ekranda bulunan QR koda tıklayarak arkadaşınızın QR kodunu tarayabilir ve daha sonrasında doğru kullanıcı olduğunu onaylayabilirsiniz. Onayladıktan sonra karşınızdaki kullanıcının onaylandığına dair bir verifed simgesi ile onu kolayca ayırt edebileceksiniz.

Signal’in eksileri

Hücresel bağlantı kullanırken yapılan bazı sesli ve görüntülü konuşmalar sırasında kesinti yaşanabilir. 

24 saat içerisinde kendiliğinden kaybolan durum özelliği yoktur. 

Uygulama içerisinde bazı bölümler, menü isimleri Türkçe tercih edilmiş olmasına rağmen İngilizce.

Signal’in artıları

Uçtan uca şifreleme sayesinde gizlilik hakkındaki tüm güvensizliği ortadan kaldırıyor.

Açık kaynak kodlu yazılımı sayesinde çoğu bilgisayar mühendisi tarafından tavsiye ediliyor.

Kaybolan mesajlar özelliği sayesinde istediğiniz mesajı belirli bir süre sonra otomatik olarak silebiliyorsunuz. 

Android cihazınızın varsayılan SMS uygulaması olarak ayarlanabilir.

Tamamen şeffaf olmasıyla birlikte protokolleri 2016 yılında denetlendi ve onaylandı.

Android, iOS, MAC OS, Windows ve Linux istemcilerinde çalışıyor.

Touch ID veya parola aracılığıyla mevcut hesap sahibi harici kimsenin uygulamaya erişim sağlayamaması.

 




Signal, App Store'da ilk sıralarda yer aldıSignal, App Store'da ilk sıralarda yer aldı
Signal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçtiSignal bazı ülkelerde WhatsApp'ı geçti
Signal için yeni bir özellik yoldaSignal için yeni bir özellik yolda

PAYLAŞ