Sigara Bıraktıran Mobil Uygulamalar - Haberler - indir.com

Sigara Bıraktıran Mobil Uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan ancak tiryakilerin bir türlü vazgeçemediği sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olması amacıyla geliştirilen mobil uygulamaları sizler için araştırdık.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı, dünyada ise Dünya Sağlık Örgütü tarafından yoğun bir şekilde sigara alışkanlığından vazgeçirilmeye çalışan kişilerin sayısı milyarları buluyor.

Bazı kişiler sigarayı sıkıntılarına ortak olan bir arkadaş, bazıları mutlu anlarında sevinçlerini paylaştıkları bir dost bazılarının da keyif olarak nitelendirdikleri ve bizimde ölümcül bir biyolojik silah olarak adlandırdığımız sigarayı bırakmak istiyorsanız, aşağıda açıklamalarıyla birlikte bulacağınız sigarayı bıraktıran mobil uygulamaları mutlaka incelemelisiniz.

Sigarayı Bıraktım (iPhone / iPad)

Sigarayı Bıraktım

Anadolu Sağlık Merkezi tarafından geliştirilen Sigarayı Bıraktım mobil uygulaması, sigarayı bırakmak isteyen tiryakilere bırakma sürecinde yardımı olabilecek en iyi mobil uygulamalardan birisidir.

Uzmanlar tarafından hazırlanan içerikleriyle dikkatimizi çeken uygulama kullanıcılarına sigarayı bıraktıkları günden itibaren kaç gün geçtiğini, kaç sigara içmekten kurtulduklarını, sigara almadıkları için elde ettikleri para tasarrufu gibi bilgileri verebiliyor.

Sigara içmenin zararları ve sigarayı bırakma sürecindeki kişilerin geçtikleri aşamaları da zaman bazlı olarak gösterebilen uygulama Facebook ve Twitter entegrasyonu sayesinde kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurarak motive olmalarını da sağlıyor.

Sigaraya Son (Android)

Sigaraya Son

Sigarayı bırakma yolunda size yardımcı olabilecek Sigaraya Son, bu konuda teşvik edici içeriklere sahip bir mobil uygulamadır. Sigarayı bıraktığınız günden sonraki tasarruf ettiğiniz para miktarı ile sağlık iyileştirmelerini kolaylıkla takip etmenizi sağlayan uygulama aynı zamanda gerçekleştirdiğiniz başarı hedeflerinizi de görebilmenizi sağlıyor.

Tasarruf edilen para, sigara içilmeyen gün ve içilmeyen sigara sayısı gibi verileri istatistiksel olarak görmenize imkan tanıyan uygulama ücretsizdir.

Quit smoking - QuitNow! (Android / iPhone / iPad)

Quit smoking - QuitNow! indir

Sigarayı bırakmak isteyen kullanıcıların birbirleriyle diyalog kurarak kendi aralarında destek alınmasını amaçlayan Quit smoking - QuitNow!, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir sigara bırakma uygulamasıdır.

Sigarayı bıraktığınız günden itibaren ilerlemenizi anlık olarak takip eden uygulama, kaç gün-kaç saat ve kaç dakikadır sigara içmediğinizi size gösterebiliyor. İçmediğiniz sigara sayısını günlük istatistikler halinde verebilen uygulama aynı zamanda sigaraya harcamadığınız paranın hesabını tutarak ne kadar tasarruf sağlandığını da gözler önüne seriyor. Uygulamayla ilgili yaptığımız habere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Get Rich or Die Smoking (Android)

Get Rich or Die Smoking

Sigarayı bırakmak isteyen kişilerin motivasyonunu arttırmak ve teşvik etmek amacıyla özel bir ödüllendirme sistemine sahip olan Get Rich or Die Smoking, Android cihazlara özel olarak geliştirilmiş bir sigara bırakma uygulamasıdır.

Diğer kullanıcılar ile iletişim kurmanızı da sağlayan uygulama bu kişilerin deneyim ve tecrübelerini size aktararak, sigarayı bırakma sürecinde kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca uygulamada tasarruf ettiğiniz para istatistiklerini, sağlığınız için kazandığınız başarımları ve sigarayı bırakmanın sağlığınıza olan pozitif etkilerini kolaylıkla görebilirsiniz.

Quit Smoking (Windows Phone)

Quit Smoking

Sigaranın zararlarını mobil sinevizyon ve canlı anlatımlarla gösteren Quit Smoking, bunların dışında kullanıcılara bilinçli bir şekilde sigarayı bırakmanın yollarını öğretiyor.

Ücretsiz olarak indirilebilen uygulama sayesinde sigarayı bırakmak isteyen kullanıcılar sigara kullanımı sonucunda ortaya çıkan ağız kokusu, diş eti hastalıkları, beyin hücrelerindeki ölümler, öğrenme bozuklukları ve erken bunama gibi rahatsızlıklar hakkında da bilgi sahibi olabiliyorlar.





PAYLAŞ