Sigara bırakmaya yardımcı 5 uygulama - Haberler - indir.com

Sigara bırakmaya yardımcı 5 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-28 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Alışkanlıklardan vazgeçmek herkes için zorlu bir süreçtir. Sigarayı bırakmak da bu alışkanlıkların başında gelir. Sigarayı bırakma sürecinde size yardımcı olacak birbirinden farklı 5 uygulama hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Sigara içmenin ne kadar zararlı olduğu herkes tarafından bilinen bir durumdur. Kalp ve kan dolaşımına zarar vererek çeşitli hastalıkların meydana gelme riskini artıran sigara alışkanlığı, aynı zamanda 50'den fazla hastalıkla karşı karşıya gelmenize sebep olabilir. Android ve iPhone (iOS) cihazlarda kullanabileceğiniz, sigara bırakmanıza destek olacak mobil uygulamalar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilir, uygulama detaylarına bakabilirsiniz. 

Sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak mobil uygulamalar

  • Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa
  • Kwit - Sigara İçmeyi Bırak
  • Smoke Free
  • QuitNow!
  • Quit Smoking - Smoker Stop

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa

Inforain tarafından geliştirilen Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa uygulaması motivasyonunuzu güçlendirerek bu süreci daha kolay bir şekilde geçirebilirsiniz. Sigara bırakmak için girdiğiniz yolda size yardımcı olacak birbirinden farklı seçenekler sunulur. Sigara bırakma tarihinizi ve sigara içme alışkanlığınızı uygulamaya tanımladığınızda, Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa için sigarayı bırakmanın ardından vücudunuzda meydana gelen değişiklikler gösterilir. Aynı zamanda bu uygulama ile beraber sigara içmenin zararlı etkilerine dair de çeşitli bilimsel bilgiler görüntülenir. Sağlığınızda ve vücudunuzda sizin fark etmeyeceğiniz iyileştirmeleri uygulamada görerek kendinizi daha da motive edebilirsiniz. Uygulama, kullanıcılar için gerçek zamanlı istatistikler, sigara içmeden geçirilen süre, içilmeyen sigara sayısı, akciğerlerin temizlenme oranı ve harcanmayan para miktarları size detaylıca sunulur. 

Android için Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa indir

iOS için Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa indir

Kwit

Ücretsiz olarak sunulan Kwit sloganı ile sigarayı bırakmak isteyen insanları motive etmek üzere bu uygulama olduğunu gösteriyor. Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)’den ilham alan Kwit, sigara içme isteğine karşı koyma üzerine farklı stratejiler geliştirerek sigara bırakmanıza yardımcı olunur. Sigara bırakmak konusunda ne kadar ilerleme kat ettiğiniz ve bırakmanızdaki gelişimi kayıt altında tutup günlük olarak takip edebildiğiniz uygulama, aynı zaman içerisinde sigara içmeden geçirmiş olduğunuz günlerin sayısını, içmediğiniz sigaranın sayısını ve tasarruf ettiğiniz para da hesaplanır. Kendinizi tutamayıp sigara içtiğiniz zamanları not alarak uygulama size bu konuda daha fazla yardımcı olur.  

Android için Kwit indir

iOS için Kwit indir

Smoke Free

David Crane PhD tarafından geliştirilen ve ücretsiz olarak sunulan Smoke Free ile 30'dan fazla etkisi kanıtlanmış sigarayı bırakma tekniğini kullanarak kolaylıkla sigarayı bırakabilirsiniz. Sigara bırakmak için en iyi profesyonellerden direk olarak yardım almak için soracağınız sorulara yanıt olan bu uygulamada sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak uzman tavsiyeleri alabilirsiniz. Smoke Free uygulaması, dünyada milyonlarca kişinin sigara bırakmasına yardımcı olacak seçenekler sunar. 

Android için Smoke Free indir

iOS için Smoke Free indir

QuitNow!

Ücretsiz olarak sunulan QuitNow!, sigara bırakma konusunda bulabileceğiniz en detaylı uygulamalardan biridir. Söz konusu bu uygulama sayesinde gerçek zamanlı durum bildirimleri alarak bu endişelerden kurtulabilirsiniz. En son sigara içtiğiniz günden bu yana geçen süre, kaç adet sigara içmediğiniz ve kazandığınız zaman ve para miktarı hakkında detaylı bilgi edinerek motive olabilirsiniz. QuitNow, Dünya Sağlık Örgütü verilerine dayanarak sağlığınızın gelişim süreci hakkında da bilgi sunar.

Android için QuitNow indir

iOS için QuitNow indir

Quit Smoking

Quit Smoking, diğer uygulamalar gibi sigara bırakmak konusunda yardımcı olacak seçenekler sunar. Burada bilimsel verilere dayanarak çeşitli motivasyon önerileri sağlanıyor. Burada hedefler belirleyerek bu hedefler doğrultusunda ilerlemeye çalışacaksınız. Sigara içmeyi bıraktığınız andan itibaren vücudunuzdaki değişimler görsellerle sunulur. 

Android için Quit Smoking indir

iOS için Quit Smoking indir





PAYLAŞ