Şifrelerinizi yönetebileceğiniz 5 uygulama - Haberler - indir.com

Şifrelerinizi yönetebileceğiniz 5 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-16 17:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

İnternette yer alan çevrim içi servislerin artmasıyla kullanıcıların günümüzde en çok karşılaştığı sorunlardan biri şifreleri hatırlayamama sorunu. Birçok kullanıcı bu konuda telefonlarının not defterine başvursa da, notlar bazen yanlışlıkla silinebiliyor ya da güncellemelerle kaybolabiliyor. Bu tip sorunlardan dolayı şifrelerinizi hatırlayabilmek için farklı çözümler arıyorsanız başvurabileceğiniz farklı alternatifler var.

Sosyal medya uygulamaları, mobil bankacılık uygulamaları, internette gezindiğiniz site ve sözlüklerde dahil olmak üzere, internette kullandığınız tüm çevrim içi servislerin hepsini kısıtlamalar olmadan kullanabilmeniz için bir kullanıcı profili açmalı ve şifre belirlemek zorundasınız. Bazı kullanıcılar bu tip sitelere belirli şifrelerle giriş sağlasa da, bir şifreyi diğer bir site kullanmak büyük bir güvenlik açığı oluşturuyor. Ve artık şifreler büyük, küçük harf kombinasyonundan sayılara kadar karmaşık bir şekilde belirleniyor. Haliyle gün geçtikçe kullandığınız servislerin şifresini hatırlamak da daha zor bir hal alıyor.

Güvenli Şifre Yönetim Uygulaması: Sticky Password (Video)Güvenli Şifre Yönetim Uygulaması: Sticky Password (Video)

İşte bu evrede çözüm için başvurabileceğiniz şifre yönetici uygulamalar bulunmakta. Bu uygulamalar şifreleri ya sizin depolama alanınızda, ya da kendi sunucularında depolayarak servislere daha hızlı ve kolay bir şekilde giriş yapmanızı sağlıyor. Ancak önemli şifrelerinizi güvenlik açısından hiçbir uygulamayla paylaşmamanızın daha sağlıklı olduğunu da altını çizmekte fayda var

LastPass

Şifre depolama servisleri arasında en güvenilir servislerden biri olan LatsPass kullanıcılara hem normal üyelik, hem de premium üyelik şansı tanıyor. Her iki üyelik tipinde de kullanıcılara kayıt oluşturma sınırı koymayan bu uygulama sayesinde kayıt altına aldığınız şifreler güvenli bir depoda sizin için saklanıyor. Her kullanıcının kendi kayıtlarını görüntüleyebilmesi için belirlemesi gereken bir şifre var. Dilerseniz hesabınızı güvene almak için Mac, iOS ve Android için doğrulama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Ücreti ve ücretsiz kullanımda kullanıcılara pek çok seçenek sunan LastPass çok az kullanıcı tarafından bilinen ve kullanılan bir uygulama. Bunun uygulamayı siber suçlular için bir hedef haline getireceği düşünülse de, uygulamada bugüne kadar hiçbir kullanıcının  bilgilerinin çalınmaması LatsPass’ın iyi bir güvenlik sistemine sahip olduğunu gösteriyor.

Andorid için "LastPass İndir"

iOS için "Lastpass İndir"

Windows için "LatsPass İndir"

Dashlane

Mac için Şifre Yönetim Uygulaması: Locko

Lastpass’ın bir rakibi olan Dashlane, kullanıcılarına tek tıkla şifre oluşturma özelliğinin yanı sıra üst seviye bir güvenlik sunan uygulamalar arasında yer almakta. Aynı zamanda tarayıcı eklentisi de sunan uygulamanın hem masaüstü versiyonu hem de mobil versiyonu sunuyor.

iOS için "Dashlane İndir"

Android için "Dashlane İndir"

Windows için "Dashlane İndir"

Keeper Security

Tasarım açısından rakiplerinden daha zayıf olsa da güvenlik açısından önemli bir noktada olan Keeper Security, aynı zamanda geliştirilen en eski şifre yöneticisi uygulamalar arasında yer alıyor. Denetlenmiş güvenilir AES – 256 bit şifrelemeyi kullanan bir uygulama olarak öne çıkan  Keeper Security kullanıcılarının bilgilerini koruma açısından oldukça başarılı. Hacklenemsi çok zor olan bir güvenlik duvarına sahip olan Keeper Security’nin basit tasarımı kullanıcılarına kolay bir kullanım sunuyor.

RoboForm

En İyi Parola Yönetim Programları

Dünyanın en iyi şifre yönetici programı olduğu söylenen RoboForm bu konuda pazarın en iddialı uygulamaları arasında yer alıyor. Geçmişte ücretsiz hesaplara kayıt sınırı ile hizmet veren uygulama aldığı son güncellemeyle birlikte bu sınırı kaldırarak ücretsiz üyeliğinde de daha verimli bir hizmet sunmaya başladı. Güvenli not depolamasından çoklu platform desteğine hatta acil erişim desteğine bile sahip olan RoboForm kullanıcıların uygulamayı kullandıkları cihazlar arsında senkronizasyon sorununu ortadan kaldırmak için bulut desteğiyle geliştirilen bir uygulama. Premium üyelikte kullanıcılara geniş olanaklar sunan uygulamanın maliyeti oldukça düşük olmasına karşılık, kullanıcılarına özel olarak sunduğu üç ve beş senelik paketleri de mevcut.

Mac için "RoboForm İndir"

Windows için "RoboForm İndir"

Android için "RoboForm İndir"

Sticky Passaword

AVG Antivirüs ekibinin desteklediği Sticky Passaword, haliyle güvenlik açısından da oldukça iddialı bir uygulama. Pazardaki rakipleri gibi hem normal üyelik, hem de Premium üyelik olmak üzere iki farklı kullanım tipi bulunan uygulamanın rakiplerinden ayrıldığı nokta Premium üyeliğin kalıcı ve tek seferlik olması.

Sticky Passaword kişiselleştirme konusunda zayıf kalsa da, tarayıcı eklentileri ve parmak izi senkranizasyonlarına sahip olan Sticky Passaword, daha çok gizlilik ve güvenlik alanında üst seviye korumaya sahip olan bir uygulama.


Teknolojik cihazlara kolay şifre koymak yasaklanacak!Teknolojik cihazlara kolay şifre koymak yasaklanacak!
Mozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sunduMozilla kullanıcılarına yeni şifre yöneticisi sundu

PAYLAŞ