Siber savaş kapımızda mı? - Haberler - indir.com

Siber savaş kapımızda mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-16 14:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Günümüzde askeri güç, ekonomik güç unsurlarının yanında bir diğer güç unsur olan siber güç de  ülkeler açısından büyük önem arz ediyor. Tüm ülkenin sisteminin çökmesinin bir tuşla olabileceği siber güvenlik tehlikesi bu alanda ülkeleri büyük tedbirler almaya itiyor. İstihbarat toplulukları üyelerinin güvenlik tehditlerine yönelik yaptığı uyarıların ardından şirketlerdeki siber güvenlik uzmanları mevcut şartlarda oldukça tehlike yaratabilecek sızıntıların önlenemez olduğunu ifade ediyorlar. Durum bunun da ötesinde yapılan son araştırmalara göre çoğu IT yöneticisi dünyanın bir siber savaşın eşiğinde olduğunu belirtiyorlar.

2017 yılında yapılan bir ankete göre aralarında Amerika Bİrleşik Devletleri, Avrupa ve Orta Doğu / Kuzey Afrika bölgesinden de katılımcıların olduğu toplam 1.100 üst düzey IT yöneticisi ve global bilişim güvenliği uygulayıcısı ile gerçekleştirilen Siber Güvenlikte 2018 Mega Trentleri anketinin sonuçlarına göre IT uzmanları hassas şirket verilerini sızdırmanın önüne geçilmez bir tehdit olduğunun altını çizerken , şirket patronları bu konuda yeterince duyarlı davranmayarak her türlü siber tehdide karşı şirketlerini saldırılara açık hale getiriyorlar.

Rayheon tarafornad yaptırılan ve Ponemon Institue tarafından yapılan bir küresel araştırma verilerine göre araştırmaya katılan katılımcıların %82' si güvenli görülmeyen IoT cihazlarının önümüzdeki üç yıl içinde ciddi bir veri sızması tehlikesi bulundurduğunu ifade ediyor. Katılımcıların üçte ikisi ise böyle bir saldırı karşısında şirket hisse değerlerinde ciddi bir düşüşe yol açacağını düşünüyor. Ankete katılanların %67' si ise fidye yazılımlarla karşılaşma oranının ve ödeme miktarının giderek artacağını düşünüyor.





PAYLAŞ