Siber saldırılarına bu kezde Meksika Bankaları maruz kaldı - Haberler - indir.com

Siber saldırılarına bu kezde Meksika Bankaları maruz kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-01 18:10:29
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Dünyanın her yerinde siber saldırılar gerçekleşiyor. Siber saldırılara maruz kalan yer ise bu kez Meksika bankaları oldu. Antivürüs yazılımı olan ESET'in elde ettiği verilere göre Nisan ayı sonlarına doğru birkaç gün süre ile farklı farklı Meksika bankalarından izin olmadan dijital transferler gerçekleşti. Gerçekleşen transfer ile tahmini 400 milyon Pezo çalındığı düşünülüyor. Şu an için hangi finans kuruluşları bu durumdan etkilendi bilinmiyor. Fakat Meksika Merkez Bankası Bank of Mexico'nun yayınladığı rapora göre bu süre zarfında en az 5 bankadan yüksek miktarda para çekildi. Çekilen bu paralar ise sahte hesaplara aktarıldığı yayınlanan raporda belirtildi.

El Financiero Gazetesi'nde yer alan bir habere göre ise finans kuruluşu Banorte, bu saldırılan bankalar arasında bulunan ve 150 milyon Pezo maddi zarara uğrayan bankalar arasında yer alıyor. Gerçekleşen sızıntıların meydana geldiğini kabul eden banka Banorte, gerçekleşen maddi zarardan müşterilerinin etkilenmediğini vurguladı. Yayınlanan bir başka raporda yer alan bilgilere göre ise yaklaşık 160 milyon Pezo maddi zarara uğrayan bir başka banka ise BanBajio olduğu öğrenildi. Ancak BanBajio bu iddiayı kabul etmedi.

Güvenlik ihlali tespit edildi

Merkez banka olan Bank of Mexico konu ile alakalı bir açıklamada bulunarak en az 3 bankanın Bankalararası Eloktronik Ödeme Sistemi'nde (SPEI) güvenlik ihlali olduğunu vurguladı. Bank of Mexico yetkilileri; 'Bu yaşanılan saldırının büyük olmasına rağmen 1 defa siber saldırı gerçekleşti.' dedi. Gerçekleşen saldırıda kaynağın nereden olduğu hala bulunamadı. Ayrıca aktarılan paranıın nerede olduğu da hala meçhul. Saldırıda maruz kalan bankaların paraları bulunması için çalışmalar ve aramalar hala devam ediyor.





PAYLAŞ