Siber saldırılara karşılık Siber Güvenliğe Giriş eğitimi - Haberler - indir.com

Siber saldırılara karşılık Siber Güvenliğe Giriş eğitimi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-10 18:31:59
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Teknolojinin ilerlemesinin hayatımıza getirdiği katkıların yanı sıra, bir yandan zararlarını da görüyoruz. Bu zararlardan birisi de internet üzerinden düzenlenen siber saldırılar. Günümüzde oldukça sık meydana gelen siber saldırılar, bir kişiye de bir kuruma da düzenlenebiliyor ve insanların bu konuda bilinçsiz olması, kolay yem olmasına neden oluyor. Bu konudan sorumlu kişiler, açıklamalarında altını çizerek insanların bilinçlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Siber saldırılara karşın insanların bilinçlendirilmesi adına, Siber Güvenliğe Giriş eğitimi verilmeye hazırlanıyor. Bu eğitim kapsamında verilecek olan derslerle, elektronik verilerinizi siber saldırılardan korumak adına bilgi sahibi olabilirsiniz. Derste, güvenliğin önemi, tanımı gibi kavramlar hakkında da açıklamalar yapılıyor. Siber Güvenlik Eğitimi, bu konu hakkında bir farkındalık yaratmak amacıyla da düzenleniyor. Eğitim kapsamında toplamda 10 ders bulunuyor ve her ders başlığının içeriği ayrı oluyor. 

Siber Güvenlik Eğitimi Programı

Ders 1: Bu derste, Siber Güvenlik Nedir', Saldırı Tipleri ve Kişisel Güvenliğimizi Nasıl Sağlarız başlıklarını görüyor ve bu konuda eğitim alıyorsunuz.

Ders 2: İkinci derste, Zararlı Yazılımlar', Zararlı Yazılım Örnekleri, Bir Worm'un Anatomisi' olmak üzere üç başlık işleniyor.

Ders 3: Üçüncü ders, sektörden çalışan bir uzmanın güncel siber güvenlik çözümleri üzerine geçiyor.

Ders 4: Yine 3 ayrı başlığa ayrılan derste, Siber Güvenlik Uzmanlığı, Ağ Güvenlik Cihazları', ve Siber güvenlik Üzerine Kariyer başlıklarına dair bilgi veriliyor.

Ders 5: Beşinci derste, Kurumsal Ağın Yapısı, Bileşenleri ve Tanımlar konusuyla biraz daha ayrıntılara inilmeye başlanıyor. Bununla birlikte, Network Security Model (NSM) ve Siber Suçların Amaçları, Saldırı ve Güvenlik Tehdidi Tipleri ve Savunma Yöntemleri başlığı hakkında eğitim veriliyor.

Ders 6: Altıncı dersin konuları, Siber Saldırgan Tipleri, Kullandıkları Yöntem ve Araçlar ve Bilgi Toplama Süreçleri.

Ders 7: Sonlara doğru ders içerikleri de fazlalaşıyor. Yedinci derste toplamda, 5 ayrı konu başlığı üzerine duruluyor. Bunlar; Zafiyetlerin Tespit Edilmesi alt başlığı altında, Ağ seviyesinde zafiyet tespiti, Sistem seviyesinde zafiyet tespiti', Uygulama zafiyetlerinin tespiti'  OWASP Top 10' olarak  sıralanıyor.

Ders 8: Sistem ve Uygulama Güvenliği Kavramları başlığı ile 14 dersin işlendiği sekizinci dersin başlıkları; arola kırma saldırıları' Zafiyet tarama araçları', Metasploit Framework kullanımı', Diğer zafiyet / istismar bulma yöntemleri', Zararlı yazılımlar (Truva atları, arkakapılar, virüsler, solucanlar, rootkitler)', DNS tünelleme', Sistem güvenliğinin sağlanması', İstemci güvenlik duvarı (Host Firewall/Host IPS)', Antivirüsler', Yama yönetimi', DDOS saldırıları', Cross-Site Scripting tehdidi', SQL Injection türleri ve tehdidi' ve Ağ Güvenliği Temelleri.

Ders 9: Ağ Güvenliği Temelleri başlığı altında dokuzuncu derste eğitimi verilen 16 konu başlığı şöyle; Ağ temelleri', Ağların taranması', Açık portlar', Çalışan protokoller', Ağ haritasının çıkartılması', Ağ trafiğinin izlenmesi', Wireshark kullanımı', Zafiyet tespiti', FTP açıkları ve sömürülmesi', SMB açıkları ve sömürülmesi', Yerel ağda yapılan saldırılar', ARP zehirlenmesi', Man-in-the-Middle saldırıları ve önlemleri', Güvenlik duvarları (Firewall)', IPS/IDS kavramları' ve Güvenli ağ tasarım modeli'

Ders 10: Son ders olan onuncu derste de Sosyal Mühendislik Saldırıları başlığı altında altı konu işleniyor. Eğitim süresince göreceğiniz son 6 konu; Sosyal mühendisliğin temelleri', Saldırıya açık davranışlar', Sosyal mühendislik saldırı belirtileri', Social Engineering Toolkit kullanımı', Oltalama (Phishing) saldırıları', Sosyal mühendislik için bilgi toplama teknikleri .

Tüm dersleri tamamladığınız takdirde, sertifika almak isteyenler için bir şart koşuluyor. Bu şart, online olarak yapılacak olan sınav. Sınavda başarılı olduğunuz takdirde, Cisco Networking Academy ve AYD sertifikanızı alarak eğitimi tamamlamış oluyorsunuz.

Daha detaylı bilgi için: http://turkharekat.com/Forum/

Başvurmak için: http://turkharekat.com/Forum/konular/siber-guvenlik-egitimleri-basliyor.31/





PAYLAŞ