Siber saldırganların yeni hedefi Instagram Hikayeler - Haberler - indir.com

Siber saldırganların yeni hedefi Instagram Hikayeler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

İçinde bulunduğumuz çağda günümüzün büyük bir bölümünü sosyal medya platformlarında geçirir olduk. Tüm dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram, hırsızların yeni kapısı haline geldi. 

Günlük yaklaşık olarak 500 milyon hikayenin atıldığı bu platform hırsızların uğrak noktası haline gelince birçok ünlü kişinin ve influencerın güvenlik önlemleri aldığı bildirildi. 

Instagram hikayeler için dikey akış özelliği yoldaInstagram hikayeler için dikey akış özelliği yolda

Instagram hikayeleri hırsızlık için kullanılıyor

Halka açık olan verileri kullanmakla suçlanan  “Acrobat thieves (Akrobat hırsızları)” lakaplı 4 kişilik bir gurubun, şehrin ünlülerini ve influencerlarını Instagram üzerinden izledikten sonra dairelerine ve evlerine soygun yapması üzerine Milano'da tutuklandığı aktarıldı. Aynı zamanda soygun içerisinde bulunan bir kişinin de 18 yaşından küçük olduğu söyleniyor.

BBC tarafından sunulan raporlara göre, bu 4 kişilik ekibin, ünlülerin nerede yaşadıkları ile ilgili bilgi elde etmek için fotoğrafları incelemede ve etiketli konumlardan faydalanma konusunda oldukça başarılı oldukları belirtildi. Bu işe ilk olarak hırsızların 6 Haziran’da yurt dışında yaşayan ünlü bir influencerın; arasında mücevherler, tasarım çantalar ve Rolex saatleri de yer alan tahmini değeri 150.000 € olan eşyaları çalmasıyla başladığı bildiriliyor.

İtalyan medyasına göre sosyal medyayı hedef alan bu hırsızlar; binaların dış kısımlarına tırmanma konusunda da oldukça becerikliler. Kötü niyetli bu çete bu zamana kadar ünlü markalara ait olan dokuz çanta, cüzdan, değerli takılar-bileklikler ve 10 binlerce dolar yağmaladı. Konuyla ilgili olarak polis tarafından yapılan açıklamalara göre, konum verilerini kullandıktan sonra çetenin, ünlülerin fotoğraflarını; kontrol ederek sahip olunan pencerelerin tipini bile incelediği kontrol ediliyor. Polis tarafından yayınlanan raporun ardından ise, bir kişinin bir apartmana tırmanırken diğerinin nöbet tuttuğu dile getiriliyor. Aynı zamanda diğer iki refakatçinin de apartmanda beklediği söyleniyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Instagram logo içeren videoları önermeyi bırakacakInstagram logo içeren videoları önermeyi bırakacak
Instagram'da işletme hesabı açmaInstagram'da işletme hesabı açma
DM kurallarını ihlal edenler Instagram'da yasaklanacakDM kurallarını ihlal edenler Instagram'da yasaklanacak

PAYLAŞ