Siber güvenlik projesi Google Chronicle ciddi sorunlarla karşı karşıya - Haberler - indir.com

Siber güvenlik projesi Google Chronicle ciddi sorunlarla karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-11 21:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bağımsız bir şirket olarak dijital güvenlik sektöründe çalışmalar yapan ancak sonrasında Google’a dahil olarak siber güvenlik projelerini sürdürmesi yönünde karar verilen “Chronicle” son dönemlerde başındaki sorunlarla uğraşıyor. 

Google’a dahil olmadan önce Alphabet’e bir proje olarak başlayan “Chronicle”nın kendine ait sözleşmesi ve bağımsızlığı olan bir start-up projesi olarak devam etmesi gerekiyordu. Şirketin CEO’su Stephen Gillett’in “Chronicle” kurulduğunda açıklaması bu yöndeydi. Ancak şirket bu sene Haziran ayında Google’ın ana şirketlerinden biri olarak Bulut güvenlik tekliflerinin bir parçası olarak resmi olarak katıldığında “Chronicle” için bağımsız şirket statüsü de kaybolmuş oldu. Yeni yayınlanan bir rapora göre “Chronicle”nin pes etmesinin ana nedenlerinden biri de buydu. 

Google'da arama yaparken en fazla yapılan 3 hataGoogle'da arama yaparken en fazla yapılan 3 hata

Chronicle’nin Google’a dahil olması çalışanların ayrılmasına neden oldu 

Bununla birlikte ortaya çıkan bilgiler oldukça şaşırtıcı. Rapora göre “Chonicle”de çalışanların Google şirketinin bir parçası olacaklarını ilan yapıldığında öğrendikleri ortaya çıktı. Ve bazı çalışanlar bu durumun şirketin başlangıç hareketi ve politikasına bir ihanet olduğu görüşündeydi. Bunun birlikte çalışanların tazminatı da önemli konularda listenin başında yer aldı. Çünkü Google’ın “Chroncile” şirketi için çalışanların maaş ve stok paketlerinde ayarlama yapmadığı şirket çalışanlarının da Google’ın çalışanlarından daha az maaş aldığı bildirildi. 

Geliştirilen algoritmalar siber saldırıları engelleyecek

Ancak hepsi bununla da sınırlı değil. Çalışanlar Stephen Gillett için “Uzak bir CEO” olduğunu ve “Chronicle”nin geleceği konusunda hiçbir zaman açıklık olmadığını dile getirdiler. Görünüşe göre çalışanların şirketten ayrılmamalarında etkili olanda CEO’nun şirkete olan uzaklığı ve şirketin izleyeceği yola çalışanların dahil edilmemesi. Para dışında hiçbir şeyi umursamayan bir figür olarak anlatılan Gillet konu hakkında hiçbir açıklama yapmadı ama tüm bu sorunların bir araya gelmesi satış ve mühendislik alanında çalışanların şirketle yollarını tamamen ayırmasına neden oldu. 

Işin iç kısmı ise oldukça kafa karıştırıcı. “Chronicle” şirketindeki çalışanlar şirketten ayrılmaya başlamadan uzun bir süre öncesinde Gillet için Google’da başka bir pozisyon ayarlandığı ve şirket CEO’sunun bir süre önce bu görevden ayrılarak Google’a geçtiği öğrenildi. Google’ın Kurucu Ortağı ve Baş Güvenliği olan Mike Wiacek’de görevinden ayrılarak “Chronicle”nin hayal edilebilecek en canlı ve sağlıklı kültürlerden birine sahip olduğunu dile getirerek “İşler hiçbir zaman mükemmel olmadı, ama bu önemli ” açıklamasını yaptı. Bunun yanı sıra şirketin Baş Teknoloji Sorumlusu olan Will Robinson’da görevinden ayrıldığını duyurdu. 

Chronicle agresif bir yatırım! 

Chronicle şirketine bundan sonra ne olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Google şirketinin bünyesine dahil olmadan önce ilk ticari ürünü olan Backstory’i duyuran firma şirketlerdeki çalışanların bilgisayarları ya da sunucularından veri alabilen ve tehditleri otomatik olarak tanımlayarak bilgileri analiz edebilen bir cihaz geliştirmişti. Şirkette görevine devam eden çalışanlar Google şirketi ile çalışmaktan gayet memnun olduklarını açıklayarak kalan geliştirici ekibin yeni ürünler üzerinde çalıştığı yönünde bir açıklama yapması kafaları iyice karıştırdı. Görünüşe göre “Chronicle” bir süre daha faaliyetlerine devam edecek. Peki bunca yönetici görevinden ayrılmışken ne kadar sağlıklı? 

Google siber suçlarla mücadele için çocuklara yardım edecek!

Google Mühendislik Başkanı olan Sunil Potti bu konu hakkında bir açıklama yaparak Google’ın güvenlik alanındaki iş hedefleri için “Kritik” yorumunda bulundu. Bunun yanı sıra şirketin agresif bir yatırım yaptığını da açıklayan Potti, Google’ın dünya standartlarında bir teknolojiyle güvenlik şirketi kurarak müşterilerinin verilerini korumaya yardımcı olmasının şirketin önceliği olduğunun altını çizerek “Chronicle bu görev için kritik öneme sahiptir ve müşterilerimiz için zorlayıcı bir ürün yol haritası sunmak için Chronicle işine agresif bir şekilde yatırım yapıyoruz." Açıklamasında bulundu. 


Google, Play Store için güvenliği arttıracak hamleGoogle, Play Store için güvenliği arttıracak hamle

PAYLAŞ