Siber Güvenlik Meraklıları Kendini PriviaHub İle Geliştirecek - Haberler - indir.com

Siber Güvenlik Meraklıları Kendini PriviaHub İle Geliştirecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-26 17:30:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Siber Güvenlik ile ilgilenenlerin yakından takip ettiği ve alanında tek online pratik geliştirme platformu olan PriviaHub, dikkatleri üzerine fazlasıyla çekerek büyümeye devam ediyor. Bu gelişmeyle birlikte sektörde kalifiye eleman yetiştirmesi açısından güvenlik sektöründeki büyük bir açığı kapatıyor.

Üniversitelerin Eğitimlerinde Kolaylık Sağlayacak

Privia Security'nin özel ve kamu kuruluşlarındaki SGOM (Siber Güvenlik Operasyon Merkezi Ekibi), SOME (Siber Olaylara Müdahale Ekibi), ağ ve teknoloji uzmanları gibi siber güvenlik ekiplerinde görev alan uzmanların ve yüksek okullardaki ilgili bölümlerini okuyan öğrencilerin bilgi ve beceri seviyelerini arttırmak adına geliştirdiği özel bir online laboratuvar ortamı olan PriviaHub, 2019-2020 yılının eğitim-öğretim sezonunda Beykoz Üniversitesi'nde lisans ve lisansüstü programlarının siber güvenlik alan derslerinde kullanılacak.

Yerli siber güvenlik laboratuvarı PriviaHub, global pazara açıldıYerli siber güvenlik laboratuvarı PriviaHub, global pazara açıldı

PriviaHub, her kesimden insanın karşılaştığı siber güvenlik zafiyetlerinden esinlenerek geliştirdiği 29 ayrı kategoride, 120'den fazla makineden oluşan ve zorluk derecelerinin kademelenmiş şekilde sunulduğu uygulamalar ile siber güvenlik alanında kendini geliştirmek isteyen kullanıcılara daimi olarak güncellenen bir eğitim sistemi sunmaktadır. 2019-2020 yılında yüksek öğretimde eğitim alacak öğrencilerin teorik olarak aldıkları eğitimi PriviaHub ile sunulan imkanlar dahilinde uygulamaya dökmesine fırsat verecek ve öğrencilerin bu sayede pratik alanda ciddi bir gelişme göstermesini sağlayacak. Bunun yanı sıra PriviaHub bünyesinde yer alan skor tahtası ile öğrenciler gelişim gösterirken aynı zamanda birbirleri ile de yarışarak eğlenceli bir eğitim sürecinin içerisine girmiş olacaklar.

Uzun ve ayrıntılı bir Ar-Ge çalışmalarından geçen PriviaHub projesini hayata geçiren Privia Security'nin Kurucu Ortağı Eyüp Çelik geliştirilen ürün ve bu ürünün eğitim hayatında da kullanılacak olması hakkında "Geliştirmiş olduğumuz PriviaHub platformu Türkiye’deki mühendislik kaynakları ile geliştirilmiş ilk ve tek online siber güvenlik deneyim platformdur. Bu ürünümüzü ortaya çıkarmak için ekip olarak çok çalıştık ve şu an aldığımız geri bildirimlere bakınca ne kadar doğru bir iş yaptığımızı çok net görebiliyoruz. Bunun yanında geliştirdiğimiz platformun ülkemizin değerli üniversitelerine de kaynak oluşturma misyonuyla hareket ederek siber güvenlik alanında kalifiye personel yetiştirilmesini imkan sağlayacak olmasından ekip olarak çok mutluyuz. Diğer taraftan, PriviaHub için yaptığımız son güncelleme çalışmalarında Oracle Web Logic ve Tomcat CVE-2019-0232 zafiyetlerinin exploit edilebildiği makineleri de PriviaHub platformuna ekledik. Kullanıcılarımız tüm güncel zafiyetleri PriviaHub'da bulunan sanal sistemlerde deneyerek, pratiklerini çok daha iyi şekilde geliştirebilecekler. Ürünümüzün bu şekilde hızlı gelişiyor olması da bizi heyecanlandırıyor.” açıklamalarında bulundu. 



PAYLAŞ