Siber dolandırıcılar Adidas adını kullanarak WhatsApp üzerinden kullanıcıları kandırmaya çalışıyor - Haberler - indir.com

Siber dolandırıcılar Adidas adını kullanarak WhatsApp üzerinden kullanıcıları kandırmaya çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolandırıcıların yeni tuzağı oldu. WhatsApp’tan gelen kadınlar gününe özel Adidas kampanyası mesajlarına karşı dikkatli olun!

Bir iki gündür WhatsApp’tan gönderilen mesajlar bazı kullanıcıları mağdur etti. Dolandırıcılar WhatsApp üzerinden Adidas kadınlar günü hediyesi mesajları göndererek kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Öncelikle Adidas her ne kadar özel günlerde çeşitli kampanyalar düzenlese de bu sene 8 Mart Kadınlar Günü için herhangi bir kampanya düzenlemediğini belirtelim.

WhatsApp video sesi kapatma özelliğini Android için yayımladıWhatsApp video sesi kapatma özelliğini Android için yayımladı

WhatsApp üzerinden gönderilen “Adidas kadınlar günü hediyesi, Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!” mesajları hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Rehberinizdeki kişilerden gönderilen mesajda “Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor.” yazıyor ve altta da katılım için bir link bulunuyor. Dolandırıcıların hazırladığı Adidas görünümlü sitenin .buzz bağlantısı bulunmakta. Bu sayfada Katılım için bilgilerinizi doldurmanızı istiyor. Ve bu şekilde dolandırıcılar bilgilerinize erişim sağlamış oluyor. Bu nedenle eğer böyle bir mesaj alırsanız gönderilen linklere tıklamamanız çok önemli. Çünkü tıkladığınız zaman telefonunuza virüs bulaşmış oluyor ve dolandırıcılar sizin WhatsApp hesabınızı kullanarak rehberinizdeki diğer kişilere mesaj gönderebiliyorlar.

Adidas resmi açıklama yaptı

Konu hakkında bir şikayet sitesi üzerinden resmi açıklama yapan şirket ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Tarafımıza ilettiğiniz bilgilendirme için teşekkür ederiz. Bahsi geçen web sayfası, adidas’a ait olmadığı gibi konunun da adidas Türkiye'nin kampanyasıyla ilgisinin olmadığını, adidas’ın ilgili web sayfası ile ilgili herhangi bir yönetim ve sorumluluğunun bulunmadığını ve hiç bir şekilde dikkate alınmaması gerektiğini önemle bildirmek isteriz. İlgili web sayfasının kapatılması için resmi süreç tarafımızca takip edilmektedir.

adidas Group Müşteri Hizmetleri"

iMessage üzerinden gazetecilere siber saldırı gerçekleştirildi

kullanıcıların aklında büyük bir soru işareti yaratan bu yalancı kampanya Google Trendler’de de en çok konuşulan konulardan biri oldu. Google trendlerine baktığımızda “adidas kadınlar günü hediyesi” ve “Adidas kadınlar günü hediyesi gerçek mi?” başlıklı pek çok içerik yer alıyor.

Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kullanıcılara mesajla birlikte gönderilen “adidasshoe(nokta)buzz” linkine tıklanmaması gerektiğinin altını çizerek kullanıcıları kimlik hırsızlığı dolandırıcılığından korunmak için 4 uyarıda bulundu.

  1. Bir mesaj içeriğinde resmi logoların olması o mesajın gerçekten o kurumdan geldiği anlamına gelmez.
  2. WhatsApp mesajı sizden yalnızca iletideki linke tıklamayı istese bile tıklamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama mesajıdır.
  3. Kampanya ve hediye gibi bir mesaj içeriği gördüğünüzde bilgileri, şirketin kendi web sitesine girerek kontrol edin.
  4. Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek mobil bir güvenlik çözümü kullanın.

 


WhatsApp çıkartma özelliğini kullanıma sunduWhatsApp çıkartma özelliğini kullanıma sundu
WhatsApp masaüstü sürümü görüntülü konuşma özelliğine kavuştuWhatsApp masaüstü sürümü görüntülü konuşma özelliğine kavuştu

PAYLAŞ