Shazam Android Uygulamasına Muhteşem Bir Özellik Eklendi - Haberler - indir.com

Shazam Android Uygulamasına Muhteşem Bir Özellik Eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 14:41:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Müzik zevkini zenginleştirmeyi seven akıllı cihaz kullanıcılarının mutlaka kullanması gereken uygulamalar arasında yer alan Shazam, uzun yıllardır kullanılıyor. Çevrenizde çalan şarkının adını ya da kimin söylediğini öğrenmek elbette biraz uğraşlı bir meseledir. Fakat akıllı cihazınızda Shazam uygulaması varsa bu gibi bir sorun yaşamayacaksınız. Akıllı cihazının mikrofonunu kullanarak herhangi bir yerde çalan müziği tespit etmek amacıyla kullanabileceğiniz Shazam, geliştirildiği günden beri büyük kitleleri etkisi altına almayı başarmıştır. Üstelik kullanım alanları her geçen daha da aryan Shazam uygulaması, bu günlerde kullanıcılarını mutlu edecek bir haber ile karşımıza çıkıyor. 

Söz konusu bu uygulama akıllı cihazınızın dışında çıkan sesleri son derece başarılı bir şekilde algılayarak şarkıyı kimin seslendirdiğini ve şarkının adını size söylüyor. Fakat bu özelliğine rağmen uygulamanın cihazda çalan şarkı ile ilgili bir özelliği mevcut değildir. Uygulamanın arkasında çalışan ekip bu durumun eksikliğini fark etmiş olacak ki artık önüne geçiyor. Bu yeni özellik Shazam'ın Android kullanıcılarına geliyor. Şöyle ki Shazam Pop Up Shazam adlı yeni bir özellik ile kullanıcılarına çok daha profesyonel bir kullanım sunuyor. 

Shazam'ın Apple Tarafından Satın Alınması Avrupa Komisyonu incelemesindeShazam'ın Apple Tarafından Satın Alınması Avrupa Komisyonu incelemesinde

Shazam'ın Android kullanıcılarına müjde

Shazam mobil uygulaması yepyeni bir özellik ile karşımıza çıkmaya hazır. Shazam uzun süredir müzik severlerin dikkatini çeken ve kullanımda bulundukları kaliteli bir uygulamadır. Dışarıdan gelen sesleri algılamak konusunda adeta profesyonel bir kullanım sunan Shazam, maalesef cihazdan gelen sesleri algılamıyordu. Yeni özelliği sayesinde Shazam mobil uygulaması, dışarıdan gelen şarkıları algıladığı gibi aynı zamanda cihazdan gelen sesleri de algılayacak şekilde güncellendi. Pop Up Shazam adı altında gelen bu yeni özellik, uygulamanın bildirim ekranında bildirim olarak duracak. Kalıcı bir şekilde duran bu bildirime tıkladığınızda Facebook'un sohbet uygulaması Messenger'da yer alan sohbet başlıklarına benzeyen kayan bir buton ile karşı karşıya geleceksiniz. 

Bu butona bastığınız anda Shazam, cihazınızda çalan şarkıyı tanımlayarak size bilgilerini gösteriyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda uygulama şarkıyı tanımladığı gibi şarkının sözlerini de ekrana getiriyor. Bu şekilde herhangi bir sayfa açmadan şarkıya eşlik ederek eğlencenizi daha da artırabilirsiniz. Söz konusu bu Shazam özelliği Pop Up Shazam, özellikle de kullanıcıların sosyal medya platformlarında paylaşmış oldukları hikayelerde ya da gönderindeki şarkıları tanımlamak için çok kullanışlı olacak. Bazen en sevdiğimiz şarkıları ismini bulamadığımız için kaybedebiliyoruz. Bu gibi durumlarda artık Shazam uygulamasının Pop Up Shazam özelliğinden faydalanarak akıllı cihazınızda çalan şarkının bilgilerini anında öğreneceksiniz.

İster sosyal medya üzerinde olsun ister herhangi bir platformda olsun, adını öğrenmek istediğiniz şarkıları bu şekilde çok kolay bir yolla öğrenebilirsiniz. İlla öğrenmek için Shazam yüklü olan farklı bir akıllı cihaza ihtiyaç duymazsınız. Müzikseverlerin gözdesi olan Shazam uygulaması 9.33 sürümündeki Android cihaz kullanıcıları için güncellenerek yepyeni bir özelliğe kavuştu. iOS kullanıcıları ise henüz Shazam uygulaması bu özellik ile zenginleştiremiyor. Fakat yakın zaman içerisinde iOS kullanıcılarının da Shazam uygulamalarının Pop Up Shazam özelliğine kavuşması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Shazam satın alındı, uygulama reklamsız oluyorShazam satın alındı, uygulama reklamsız oluyor
Instagram Hikayelere Shazam Desteği GeliyorInstagram Hikayelere Shazam Desteği Geliyor

PAYLAŞ