Sharp'ın yeni amiral gemisi en büyük kameraya sahip olabilir - Haberler - indir.com

Sharp'ın yeni amiral gemisi en büyük kameraya sahip olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 17:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bugüne kadar Huawei ile ortak çalışmalar yapan Leica, ABD başta olmak üzere yaptırımlar nedeniyle Huawei yerine farklı bir ortaklık yolunu tercih etti. Sharp ile birlikte yeni modelde ortak çalıştığı görülen Leica, kamerada bugüne kadarki en büyük modüllerden birisinin de kullanılmasını sağlayacak. Zira Sharp tarafından geliştirilen yeni amiral gemisine destek verdiği duyurulan Lecia, modelde 20 megapiksel 1 inçlik sensörün kullanılmasına imkan sağlıyor.

Akıllı telefon sektöründe yeni bir dönem: Sharp quos R6

Aquos R6 olarak adlandırılan yeni model şu anda Japonya’da satışa sunulmuş durumda. Sharp’ın en güçlü olduğu pazarlardan birisi olan Japonya’da telefon ile fark yaratmak isteyen şirket, kamerada Leica ortaklığı ile bugüne kadar kullanılan en büyük kamera sensörünü yeni modeliyle birlikte sundu.

Bir haftalık pil ömrü sunan Sharp S7 tanıtıldıBir haftalık pil ömrü sunan Sharp S7 tanıtıldı

20 megapiksel 1 inçlik sensör, teknik özellikleriyle Sony'nin yüksek kaliteli RX100 kompakt fotoğraf makinelerinde yer alan sensörlerle benzer durumda. Daha önce benzer bir deneme Panasonic’ten gelse de böylesine devasa ve yeni bir modül ilk defa Sharp'ın yeni akıllı telefonunda yer alıyor.

Kamera dışında Sharp Aquos R6 teknik özellikleri neler?

Kamerasıyla ilk bakışta dikkat çeken telefonda tek bir arka kamera bulunuyor. F / 1.9 "Summicron" lens, diğer telefonların birincil kameralarından çok daha geniş açıya sahip durumda. Üstelik eşdeğer odak uzaklığı 19 mm. Tek kamera olduğundan dolayı derinlik sensörü ve benzeri kullanımlarda farklı bir deneyim sunan cihaz, daha fazla odaklanma gerektirdiğinde dijital zoom desteğinden yararlanılmasını zorunlu kılıyor. Kameraya LED flaş da eşlik ediyor.

Aquos R6'nın diğer özellikleri arasında dikkat çeken ise şöyle;

Pro IGZO OLED, 2.000 nit ve 240 Hz’a varan yenileme hızına sahip 6.6 inç 2.730 x 1.260 ekran

Snapdragon 888 yonga seti

12 GB RAM

128 GB depolama alanı

5.000 mAh batarya

Cihaz için yapılan tanıtımlar kameraya dikkat çekmeyi başardı. Kısa süre içerisinde kamera performansıyla pek çok ülkede testleri yapılmaya b aşlanacak olan telefonun nasıl bir performans sunacağı ise merak ediliyor. Cihazın Japonya dışındaki pazarlarda yer alıp almayacağı ise bilinmiyor.





PAYLAŞ