Sharp Aquos zero6, 240Hz IGZO OLED ekranıyla çok etkileyici! - Haberler - indir.com

Sharp Aquos zero6, 240Hz IGZO OLED ekranıyla çok etkileyici!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 14:25:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bugüne kadar devasa büyüklükteki bataryaları ve güçlü donanımları ile farklı modelleri piyasaya sunan Sharp yeni modeli ile adeta sınırları zorluyor. 

Sharp, 240 Hz ekrana sahip bir akıllı telefon olan Aquos Zero6'yı tanıttı. Telefonun tanıtımı ile birlikte şirketin yeni bir modelinde daha 240hz yenileme hızına sahip bir ekranı duyurması tüm dünya genelinde yeni tanıtılan modelin dikkat çekmesini sağladı.

Akıllı telefon pazarında modelleri ile fark yaratan ve dikkat çeken şirket, yaptığı yeni tanıtım ile birlikte dünyada bir ilke imza attı. Açıklamalara göre şirketin yeni telefonu tüm dünyada üretilen bütün 5G akıllı telefonların en hafifi. Cihazın ağırlığı sadece 146 gram. 6 inçlik bir ekran ile mevcut ekran boyutlarına sahip telefonlar arasında en hafif ve en büyük pile sahip model olarak tanıtımı yapılan cihaz, tanıtım sonrasında dikkat çekti. 

Sharp Aquos zero6 özellikleri neler? 

240Hz'de çalışan 6,4” IGZO OLED panelde 1080p+ görüntü özelliğini destekleyen yeni telefon modelinde üstelik ekran altına gömülmüş bir parmak izi tarayıcısı kullanıyor. En son ekran teknolojisine sahip olan yeni telefonda, böylece ekran koruması da üst seviyeye çekilmiş durumda. Kullanıcılar arttırılmış dayanıklılık ile telefonlarını daha uzun bir süre kullanabilecek. Düşme ve çarpmalarda herhangi bir sorun yaratmayacak olan koruma sayesinde kullanıcılar telefonları için artık çok daha az endişe edebilir.

RAM ve depolamada yeni seçenekler sunulacak

Ekran özelliklerinin dışında Snapdragon 750G yonga seti ile desteklenen cihazlarda; 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunuyor. Üstelik MicroSD kart ile genişleme desteği olması sayesinde depolama alanı daha da arttırılabilir. Android 11 işletim sisteminin kullanıldığı telefon, Android 12 güncellemesini de alacak. Bu bakımdan güçlü bir performans sunacak olan telefonda, en güncel işletim sistemi deneyiminin yaşanabilmesi mümkün.

Cihaz tüm bu güçlü özelliklerini kamera bölümünde de aynı şekilde yansıtıyor. Tanıtımda yer alan detaylara göre cihazda 48 megapiksel ana bir sensörü bulunuyor. Ana sensör ise 8 megapiksel telefoto, 8 megapiksel ultra geniş kamera ve 3D ToF ile destekleniyor. Hızlı şarj desteği olmayan cihazda 4010 mAh pil kapasitesine var.

Sharp yeni amiral gemisinin satış süresi Ekim ayının başları itibariyle başlayacak. Bu bakımdan Ekim ayı itibariyle akıllı telefon dünyasının en çok konuşulan modellerinden bir tanesi Sharp’ın yeni telefon modeli olacak. 





PAYLAŞ