Sharp 8K Çözünürlüklü 70 İnçlik Televizyonunu Tanıttı - Haberler - indir.com

Sharp 8K Çözünürlüklü 70 İnçlik Televizyonunu Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-05 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Her alandaki teknolojiler her geçtiğimiz nesil dahada gelişmeye devam ediyor. Henüz birçok kullanıcı daha yeni yeni 4K içeriklere sahip ve destek sunan akıllı televizyon modellerine geçiş yaparken üreticiler ise daha iyisi için çalışmaya devam ediyor. Şimdi ise televizyon üreticilerinde öncü firmalardan birisi olan Sharp cephesinden üst seviye bir televizyon modeli tanıtıldı. IFA 2017 kapsamında Sharp tarafından tam 8K çözünürlüğe sahip televizyon tanıtıldı. Tam 70 inç büyüklüğe sahip bir televizyon olan Aquos 8K TV, 7680 x 4320 piksel çözünürlüğü sunabiliyor. Bu orana baktığımızda ise Full HD TV'lerde yer alan 1920 x 1080 çözünürlüğüne göre tam 16 kat daha fazla sunuyor diyebiliriz.

Ayrıca Sharp bu yeni televizyon modeli ile çıplak gözlerin bile yakalayamacağı seviyede detay sunduğunun altı çiziliyor. Televizyona bakacak olursak yeni 8K çözünürlüklü bu ürün HDR ve BDA-HDR desteğine sahip olarak geliyor. Çözünürlük olarak 8K'a sahip olsada, içerik noktasında 8K HDR içeriklerin eksikliği göze çarpıyor diyebiliriz. Fakat Japonya'nın devlet televizyonu olan NHK tarafından bu konular üzerinde çalışmalar başlamış durumda. Bu noktada kanal geçtiğimiz yıldan beri düzenli bir şekilde 8K çözünürlüğünde yayınlara başlamış durumda. Sharp ise 8K ekosistemine sahip bir sistem kurmayı hedefliyor.

2017 yılı sona ermeden Sharp'ın 8K çözünürlüklü bu televizyonu Çin ve Japonya üzerinde satışa sunulacak. 2018 yılında ise Tayvan'da model satışa çıkacak ve Mart ayında Avrupa üzerine giriş yapması bekleniyor. Fiyat noktasında ise Japonya üzerinde 1 milyon yen (30800 TL) fiyat etiketleri ile satışa sunulması bekleniyor.





PAYLAŞ