Sesli Adımlar Uygulaması Görme Engellilere Yol Gösteriyor! - Haberler - indir.com

Sesli Adımlar Uygulaması Görme Engellilere Yol Gösteriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Sosyal sorumluluk odağındaki mobil uygulamalar hayatımızdaki yerini almaya devam ediyor. Sizlere daha önce tanıttığımız Be My Eyes adlı uygulama ile aynı amacı taşıyan görme engelliler için geliştirilmiş Sesli Adımlar uygulamasından bahsetmek istiyoruz.

Operatör bağımsız olarak dünyadaki ilk mobil uygulama olan Sesli Adımlar, Avea ve ECE Türkiye işbirliği ile iBeacon altyapısı kullanılarak geliştirilmiş ve görme engellilere sesli bilgilendirme hizmeti veren bir sosyal sorumluluk projesi.

Sesli Adımlar

Tüm görme engelliler tarafından kullanılabilen Sesli Adımlar mobil uygulaması İstanbul'daki MetroCity AVM, NeoMarin AVM, Maltepe Park ve Marmara Park AVM, Eskişehir'de Espark AVM ve Ankara'daki Acity AVM gibi alışveriş merkezlerinde kullanılabiliyor.

Hem Türkçe hem de İngilizce dil desteği sağlayan uygulamadan görme engelli turistlerde faydalanabiliyor. Uygulamanın temel amacı ise görme engellilerin bulundukları AVM'lerde daha özgür dolaşmaları için sesli bilgilendirme hizmetinden faydalanabilmelerini sağlamak.

Sesli Adımlar uygulaması ile görme engelli kullanıcılar AVM içinde hangi mağaza önünde bulunduklarını, aradıkları mağazanın hangi katta olduğunu, tuvaletin söz konusu mağaza içinde nerede olduğunu, çıkış ve danışma gibi alanların konumunu sesli olarak öğrenebiliyorlar.

Bunun yanında, kullanıcı uygulama ana ekranındayken telefonunu salladığında, son bulunduğu mağazanın ismini öğrenebiliyor. Sesli Adımlar uygulamasının etkin kullanılabilmesi için telefonun dikey konumda ve aktif internet bağlantısının olması gerekiyor.

Sesli Adımlar uygulaması önümüzdeki dönemde hastane, otel ve havaalanı gibi kompleks yapılarda da kullanılabilecek.

Tamamen ücretsiz ve görme engelliler için sesli bilgilendirme hizmeti veren Sesli Adımlar uygulamasını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Android ya da iOS telefonunuza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ