Sesle Çeviri Yapabilen Google Translatotron Duyuruldu - Haberler - indir.com

Sesle Çeviri Yapabilen Google Translatotron Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 22:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Söylediklerinizi farklı dile çevirmek için çeviri sayfasına bu kelimeleri yazmanız gerekiyordu. Fakat gelişen teknoloji, burada da farkını ortaya koyarak Google Translatotron hakkında yeni bir duyuru yapıldı. Yazmak yerine kendi sesimizle çevrilmesini istediğimiz şeyleri söyleyecek ve kelimelerin sesimiz sayesinde yazılmasına şahit olacağız. Google Translatotron, uygulaması yazmak yerine ses ile çeviri yapabileceğiniz özel bir sistem üzerine kurulmuştur. Oldukça işlevsel bir özellik ile gelecek olan Google Translatotron uygulaması, zamandan tasarruf etmeniz açısından oldukça kullanışlı bir özelliktir. 

Yeni çeviri hizmeti olarak karşımıza çıkan Google Translatotron sayesinde kullanıcılar, yapay zekanın yardımı sayesinde farklı bir dili artık çok daha rahat bir şekilde konuşabilecekler. Bunun yanı sıra aynı zamanda dilini bilmediğiniz bir ülkeye de gittiğiniz anda kendinizi ifade edebilmek adına kesinlikle yeni sesli çeviri sistemi sunan Google Translatotron uygulamasının seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Yazarak çeviri yapmaya çalışmak yerine kendinizi anlatmak için konuşmanız yeterli olacaktır. Google Translatotron, yapay zeka özelliği sayesinde kolay bir şekilde anında çeviri yapmanızı sağlayacaktır. Geleceğin çeviri sistemi olarak değerlendirilen bu hizmet, doğrudan konuşmasının sesi sayesinde farklı bir dile çevirme işlemini gerçekleştirecektir. 

Google Translatotron, ses ile çeviri yapacak

Google Translatotron hakkında Google'ın resmi blog sayfası üzerinden duyurulan seçeneklerden elde ettiğimiz bilgilere göre, şu an için test aşamasında olan bu yeni hizmetin belirli bir düzen doğrultusunda ilerleyecek olan özel bir ağ modeline ev sahipliği yapıyor olacak. Özel olarak oluşturulan bu ağ modeli sayesinde kullanıcının sesinin spektrogramını olarak oluşturuluyor. Bu işlemin ardından ise çeviri yapılacak olan dile uygun bir şekilde yeni düzene sahip olan özel bir spektrogram inşa ediliyor. Ses yardımı ile yapılacak olan çeviri sistemi sayesinde çeviri esnasında meydana gelebilecek olan anlam bozukluklarını da minimum düzeye indirecek olan Google, bunun yanı sıra aynı zamanda özel olarak tasarlanmış olan kodlama bileşenleriyle beraber konuşma işleminin belirli ses özelliklerini de koruyarak yapıldığının bilgisi veriliyor. 

Teknoloji devi Google, her ne kadar konuşmacının belirli ses özelliklerini koruyacağı hakkında bilgi veriyor olsa da, konuşmacının çeviri işlemini gerçekleştirirken biraz robot konuşmasını andıran bir ses kullandığı gözlemleniyor. Söz konusu ses ile çeviri özelliği sunan Google Translatotron uygulamasının ne zaman hayatımıza gireceği konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor. Google tarafından tasarlanan ve şu an için test aşamasından olan Google Translatotron, kullanıcıları yazma derdinden kurtararak ses ile çeviri işlemleri sayesinde kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini sağlayacaktır. Uygulamanın en çok beğenilen özelliği ise elbette ki çeviri esnasında herhangi bir anlam bozukluğunun oluşmasının önüne geçiliyor olmasıdır. Herhangi bir çeviri uygulamasından çevirme işlemi gerçekleştirildiği anda kelimelerin karşılığı olmaması ile ortaya çok anlamsız çeviriler çıkmaktadır. Bu sebeple yepyeni özellikler ile gelecek olan Google Translatotron mobil uygulaması oldukça tercih edilen bir uygulama olacak gibi gözüküyor. Google, şu an için uygulamanın test işlemlerini gerçekleştiriyor. Henüz ne zaman piyasaya sürüleceği belli değildir. 





PAYLAŞ