SEO Nedir? - Haberler - indir.com

SEO Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 11 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 10:37:51
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

SEO'nun asıl önemi potansiyel müşterileri markalara ulaştırmasıdır. Milyonlarca kullanıcının buluştuğu bu internet ortamında popüler olarak kullanılan arama motorlarını gerçek anlamda kullanabilmek bile SEO'nun önemini açıklıyor. Peki bu SEO nedir? SEO nasıl kullanılır? SEO ne işe yarar? işte cevaplar yazımızda

SEO Nedir?

SEO Nedir?

SEO, yani Search Engine Optimization, Arama Motoru Optimizasyonu demektir. Web siteleri için arama motorlarına uyumlu haline getirilmesini sağlayan teknik çalışmaları kapsamaktadır. SEO'nun geçerli olduğu arama motorları:

  • Google
  • Bing
  • Yahoo
  • Yandex

SEO'nun Açılımı Nedir?

SEO'nun Açılımı Nedir?

SEO kelimesinin açılımı Search Engine Optimization demektir. Türkçe olarak açılımı ise Arama Motoru Optimizasyonudur.

Google SEO

Google SEO

Google SEO, web siteniz için Google arama motoruna göre uyarlanması adına yapılan çalışmalara denmektedir. SEO çalışmaları Google Güncellemeleri, Sinyaller ve kalite yönergelerine göre yapılmaktadır. Başlangıçta yapılması gereken bazı şeyler;

  • Web sitenizin Google içerisinde yer almasını sağlamak.
  • Google'da içeriğin bulunmasını sağlamak
  • Google botlarının içeriğinizin anlamasını sağlamak.

SEO Türkiye

SEO Türkiye

Bulunduğumuz ülke lokasyonu Türkiye olduğu için "google.com.tr" adına yapılan SEO çalışmalarına SEO Türkiye adı verilmektedir. Yapılacak çalışmalar Türkiye dizinlerinde bulunacağı için, Google'a giriş yaptığınız zaman otomatik olarak Türkçe siteler çıkacaktır. Bunun nedeni ise Google, bizim bulunduğumuz lokasyonu biliyor. Yani SEO çalışmalarını yabancı siteler üzerine yapmamamız gerekiyor. Ayrıca sitenize referans olarak gelen bağlantıların da bulunduğunuz ülkeden olması gerekiyor. Sizi referans olarak gösteren sitelerin Türkçe sitelerden olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

On Page SEO Nedir?

On Page SEO Nedir?

Kendi web sitenizin veya istediğiniz herhangi bir web sitesinin arama motorlarında yükselişe geçmesini istiyorsanız mutlaka On Page SEO ayarlamasını kaliteli bir şekilde yapmanız gerekir. Bu sayede istediğiniz sonuca çok daha sağlıklı bir şekilde ulaşabilirsiniz. İç SEO konusunda uzman biri ile çalışmak sizi başarıya götürmekte oldukça yardımı olacaktır. Ayrıca ilgili olan anahtar kelimeler ile web sitesi içerisinde doğru yerlere yerleştirilmesi ve sayfada kullanılması çok önemlidir. Bunlara dikkat ederek çalışma yapılması gerekir.

Off Page SEO Nedir?

Off Page SEO Nedir?

Web sitenizin SEO uyumlu olması arama motorunda sizi bulmalarına oldukça yardımcı olur. Site dışı yapılan çalışmalar ile ilgili makalelerin sizi yansıtması ve anlatması gerekir. Ayrıca dış link konusunda da okuyucu kitlesine hitap eden yerlerde olması tercih edilir. Site dışı SEO çalışması yapmak uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Bunun için çalışmaya başlamadan önce analiz yapmak ve bu şekilde adım atmak yararınıza olacaktır.

SEO Analizi

SEO Analizi

Arama motorlarında ilk sayfalara çıkmak istiyorsanız, bunun en etkili yöntemi etkili bir SEO çalışmasından geçer. Öncelikle web sitenizin SEO analiz raporunu inceleyerek, eksiklikleri belirleyebilir ve buna göre strateji geliştirebilirsiniz. Bu konuda yaptığınız analizler sonucunda belirlediğiniz eksiklikler sizin lider konuma yükselmenize oldukça yardımcı olacaktır. Bunun için iyi rapor veren siteleri tercih etmeniz gerekir.

SEO Eğitimi

SEO Eğitimi

Web sitenizin ilk sıralara çıkmasını istiyorsanız bunun için yapacağınız en etkili şey SEO olacaktır. Bu konuda eğitim almadan siteniz için çalışmalar yapmak, sitenizi yarardan çok zarara sokacaktır. Bunun için SEO konusunda nasıl adımlar atılması gerektiğini bilmeniz gerekir.

SEO Backlink

SEO Backlink

Günümüzde internetin oldukça hızlı gelişmesi sonucunda farklı ihtiyaçlar ortaya çıkmıştır. Bu ihtiyaçlardan birisi de SEO backlink hizmetidir. Firmalar müşterilerine internet ile ulaşmak için web sitesi açarak işini sanal dünyaya taşıyor. Artan rekabetten dolayı arama motorlarında firmaların daha çok müşteriye erişebilme ihtiyacı doğmuştur. Sizde backlink hizmeti alarak arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz.

SEO Ne İşe Yarar?

SEO Ne İşe Yarar?

Web sitesine sahip olan firmalar için arama motorlarında daha çok kullanıcıya ulaşma ihtiyacı doğmuştur. Bu nedenle SEO ne işe yarar? sorusuna verilecek olan en iyi cevaplardan birisi, web sitenizin arama motorlarında en üst sıraya taşınması için yapılan çalışmalar denebilir.

SEO Hizmeti

SEO Hizmeti

Web sitenizin en kısa süre içerinde arama motorunda üst sıralarda yer almasını istiyorsanız kesinlikle SEO hizmeti almanız gerekir. Alacağınız bu hizmet, güvenilir ve kurumsal bir hizmet olmalıdır. Bu hizmetten daha sonrasında rakiplerinizin önüne geçerek sanal dünyada daha çok kullanıcıya erişebilirsiniz.

SEO Ajansı

SEO Ajansı

Hedef anahtar kelimesi konusunda sitenizin üst sıralara çıkmasını istiyorsanız, SEO ajansları ile çalışabilirsiniz. Özellikle rekabetin oldukça fazla olduğu bir sektörde çalışıyorsanız, kesinlikle bu hizmetten faydalanmalısınız. Tabi bu hizmet için alanında uzman kişilerin hizmetini almayı da tercih etmeniz gerekir.

SEO Optimizasyonu

SEO Optimizasyonu

Günümüzde en çok kullanılan yöntemlerden birisi olan SEO çalışmasının tam olarak yapılması durumunda web siteniz arama motorlarında veya arama motorunda üst sıralara yerleşebilir. Özellikle SEO optimizasyonu konusunda detaylı yapılan bir çalışma çok daha etkili olacaktır. SEO optimizasyonu iç ve dış olmak üzere iki şekilde tam olarak yapılması gerekir.

SEO Uyumlu Web Sitesi

SEO Uyumlu Web Sitesi

Bir web sitesinin SEO uyumlu olması birçok artı değeri beraberinde getirir. İlk olarak arama motorlarında, anahtar kelimeye bağlı olarak ilk sırada çıkmasına yardımcı olur. SEO uyumlu bir web site hazırlamadan önce bulunduğunuz sektöre uygun anahtar kelimelerin çalışmasını yapmanız gerekir. 

SEM Nedir?

SEM Nedir?

Arama motoru pazarlaması olan SEM, etkili yapılması için dijital kaynakların doğru ve etkili olarak kullanılması gerekir. Ayrıca sem konusunu öğrendikten sonra yapılan çalışmalarda oldukça etkili olacaktır. Günümüzde işletmeler, dijital pazarlama araçları ile beraber hedeflerine kısa süre içerisinde ulaşabiliyorlar.

SEO Danışmanlığı

SEO Danışmanlığı

Kurumsal hizmet sunarak müşterilerini hedeflerine ulaştıran şirketler SEO danışmanlığı hizmetini almayı tercih ediyor. Hangi sektörde olursak olalım, web sitemizin üst sıralarda yerini almasını istiyorsak, mutlaka SEO konusunda uzman kişilerin hizmetlerini almalı ve deneyimli firmalar ile çalışmalıyız.

All In One SEO Nedir?

All In One SEO Nedir?

Bulunduğu sektörde öne çıkmak isteyenler, All In One SEO hizmeti alarak hedeflerine ulaşabilirler. Bu hizmet oldukça önemlidir. Sizde tam olarak SEO hizmeti almak istiyorsanız, alanında tecrübeli All In One SEO firmaları ve bu konuda uzmanlar ile çalışabilirsiniz. 

Organik SEO

Organik SEO

Web sitenin kalıcı bir şekilde arama motorlarının en üst sıralarında yer almasını hedefliyorsanız, organik SEO hizmetinden faydalanmanız gerekir. Konuda tecrübeli kişiler tarafından web sitenize çok daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. SEO hizmeti alırken organik SEO çalışması ile faaliyet yapan firmalar tercih edilmesi gerekir.

Kapsamlı SEO

Kapsamlı SEO

Web sitesi birçok yönden analiz edilerek çeşitli çalışmalar gerçekleştirilen kapsamlı SEO, sitenizin arama motorlarında üst taraflarda yer almasını sağlayacak çalışmalar yapılmaktadır. Eğer web sitenize gelen trafiği arttırmak istiyorsanız kapsamlı SEO hizmetinden faydalanabilirsiniz.

SEO Pazarlama

SEO Pazarlama

Günümüzde sektörler içerisinde rekabet oldukça fazla. Tüm firmalar internette, arama sayfasında üst sıralarda yer almak için SEO pazarlama hizmetlerini tercih ediyor. Kurumsal hizmet kapsamı içerisinde SEO pazarlama olak faaliyet sürdüren SEO firmalarından alacağınız hizmet sonrasında hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

E-Ticaret SEO

E-Ticaret SEO

Günümüzde e-ticaret siteleri oldukça yaygınlaşmış durumda. Bu sitelerin birbirleri ile rekabet etmesi de zaten olağan bir durum. E-ticaret sitelerinin birbirleri ile yarışması için SEO hizmeti alması oldukça önemlidir. SEO hizmeti ile birlikte e-ticaret siteleri arama motorlarında üst sıralarda yer alarak markalarını güçlendirebilir.

Kurumsal SEO Hizmeti

Kurumsal SEO Hizmeti

Kurumsal SEO çalışmaları, jenerik kelimelerin dışarısında kalan alanları içerir. Örneğin, oyun, haber kelimesi yerine, parke ve doğrudan firmaya yönelik çalışmaları kapsar. Kurumsal SEO çalışması yapılabilmesi için şirket olması gerekir. 

Wordpress SEO

Wordpress SEO

Halihazırda SEO yapısı ile gelen Wordpress'imiz, arama motorlarını zorlayacak şekilde ayarlamalar ile güçlendiriyoruz. Bundan önce All in SEO Pack ve Yoast SEO eklentilerini bilmeniz gerekiyor. Her ne kadar yoğun talep üzerine All in One SEO Pack eklentisi olsa da Yoast SEO eklentisini tavsiye ediyoruz.

Mobil SEO

Mobil SEO

Mobil cihazlarının yaygınlaşması sebebiyle internet sitelerinde mobil kısımdaki ziyaretçiler oldukça fazla arttı. Bildiğiniz üzere her kişinin en azından bir tane akıllı telefonu bulunuyor. İşte bu yüzden web sitelerinde akıllı cihazlarımızla kolayca gezebilirsek, arama motorlarında da sonuçlar olumlu olarak değerlendiriliyor.

Teknik SEO

Teknik SEO

Teknik SEO, sitelerin yazılımsal olarak incelenip yüzlerce kriteri kapsayan SEO uygulamalarıdır. Sitelerin içerisinde URL yapıları, canonical yapıları ve robots gibi kodları yazılımsal konular ile tasarımsal konulara kadar ele alınan SEO kriterlerini kapsar. SEO açısından en önemli faktörler Teknik SEO altında toplanır. Araçlar aracılığı ile birlikte kapsamlı bir şekilde analiz gerçekleştirebilirsiniz.

Yerel SEO

Yerel SEO

Yerel SEO, firmaların online ortamda pazarlamalarının etkili olduğu yolu olduğu gibi müşterilerin oldukları yerde, ürün ve hizmetlerinizi ararken ulaşılmasını sağlar. Birçok insan herhangi bir işletme aradığında; Kuaför, tesisatçı ve restoran gibi işletmeler aradığında kendine en yakındaki işletmeleri seçiyor.





PAYLAŞ