Selülit Tedavisi İçin En Doğru Yöntemler - Haberler - indir.com

Selülit Tedavisi İçin En Doğru Yöntemler

Tahmini Okuma Süresi : 11 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-01 05:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Kadınlarda daha fazla görünen selülit, özellikle kalça ve bacak kısmında portakal kabuğu görünümü oluşmasına neden olur. Bu görünüm çukurlu, kırışık çizgilerinin o bölgede oluşması ile ortaya çıkıyor. Sağlığınıza bir zararı olmasa da ciddi bir rahatsızlık veriyor. Ayrıca sağlık açısından da gene bu kısımlarda yağlar biriktiği için, haliyle daha şişman görünmenize neden oluyor. Yani bu kısmın tedavi edilmesi her anlamda büyük önem taşıyor. Bu nedenle selülit tedavisi için kendinizi şanslı hissedebilir ve birçok yöntemden de yararlanabilirsiniz.

Selülit tedavisi uygulaması deri altında toplanan yağların parçalanmasına yönelik yapılan işlemlerdir. Günümüzde bunun için kullanılan cihazlar sayesinde rahatlıkla gerekli tedaviyi yaptırabiliyoruz. Selülit erkeklerde de oluşsa da, erkeklerin derilerinin daha sert olması ve kadınlara oranla daha hareketli olmalarından dolayı, geç yaşlarda görünüyor. Ancak kadınlarda ortalama 30-40 yaş arasında görünmeye başlıyor. Elbette ki spor yapan, düzenli beslenen ve ayakta çalışan kadınlarda daha ilerleyen yaşlarda da görünebilir. Ama sürekli oturarak çalışan ya da ev hanımları için bu durum çok daha genç yaşlarda bile karşımıza çıkacaktır. Özellikle kilosu fazla olan kadınlarda, istenmeden selülit oluşur.

Selülit Tedavisi Cihazları

Saniyede titreşim ve dalgalar ile yağların parçalanmasını sağlayan cihazlar sayesinde bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Güzellik merkezlerinde yapılan bu işlemler, cihazına göre farklı avantajlar sunuyor. Tabii ki bunu da belirleyen etkenler öncelikle selüliti olan kişilerdir. Çünkü burada sizin selülit oranınızın ne kadar olduğu ve ayrıca kilonuz, yaşınız da önemlidir. Vücuttan dışarı atılması gereken yağların, kalça bölgesinde toplanması ile oluşan selülit için, bitkisel tedavi yöntemleri olsa da genel olarak çok fazla işe yaramıyor. Daha doğrusu artık iş işten geçmiş olabilir ve zaten daha az hareket ediyorsanız, sürekli yeniden karşılaşacağınız bir kısır döngüye girmiş olursunuz.

Tabii ki selülit tedavisi sonrasında da çalışmaya oturarak devam edebilir ya da daha az hareket edebilirsiniz. Yine selülit oluşacaktır ama bu oluşum yıllar sonrasında karşınıza çıkacaktır. Kalçanın deri altındaki bölgede yağların toplanması yıllar sürdüğü için ve siz tamamen yağları parçalayıp, kolojen yardımıyla bu bölgenin güçlenmesi sağladığınız için, yine yaptırmış olduğunuz tedavinin kalıcılık süresi sizin durumunuza göre 5-10 yılları bulabilir. Üstelik bu işlem spor ve masaj yapılıyormuş gibi keyifli olacağı için, seanslarda oldukça eğlenceli olacaktır.

Selülitler ile artık uğraşmak zorunda kalmayacak ve farklı farklı yöntemleri de kullanmaya son vermiş olacaksınız. Selülit tedavi fiyatları da uygun olduğu için, kolaylıkla istediğiniz bu tedaviyi yaptırabilirsiniz. Kadınlar için her an temiz güzel görünmek oldukça önemli olduğu için, şimdiden seanslara başlayarak, yazı oldukça keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Selülit Neden Olur? Nasıl Giderilir?

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, selülit hareketsizlik ile çok daha fazla oluşur. Ama bu herkeste olacağı anlamına gelmez. Ülkemizdeki kadınların daha yapılı hatları olması ve basen bölgelerinin daha büyük olmasından dolayı, bizde çok sık karşılaşılır. Alınan fazla kilolardan, gebelik süresince az hareket etmenizden kaynaklı olarak da selülit olabilir. Selülit ile yağlar nedeniyle oluştuğu için, zayıf kadınlarda haliyle daha az görünür. Ancak onlarda da var olduğunu bilmelisiniz. Sadece kalça bölgeleri daha zayıf olduğu için belli olmaz.

Bu gibi durumlarda, bacak ya da kalça bölgesine parmaklarınız ile baskı uygulamanız durumunda, selülitleri görebilirsiniz. Selülit deri altında toplanan yağlardan oluştuğu için yani yağların orada o şekilde birikmesinden kaynaklı olarak kalça bölgesi daha biçimsiz bir hale gelir.

Selülit tedavisi sadece selülitlerden kurtulmak için değil, kalçalarının daha biçimli olmasını isteyen kadınların da tercihleri arasında bulunuyor. Tabii ki bunlar doğru programlanmış seanslar ile olduğu için ve en iyi selülit tedavisi fiyatları da seanslara göre ayarlandığından dolayı, kulaktan dolma bilgilerle değil direk olarak uzmanlar ile görüşerek, bilgi almalısınız.

Kalça bölgesinde temiz bir görüntü kadınların günümüzde istediği en önemli ayrıntılar arasında bulunuyor. Özellikle yaz aylarında rahat rahat tatil yapmak için tercih edilmektedir. Selülitlerin ortadan kalması için yapılacak olan bu tedavilerin sonucunda 6-8 seans ile cildinizin pürüzsüz olmasını sağlamış olacaksınız.

Selülit Tedavisi Kimlere Yapılmaz?

Hamile kadınlar selülit tedavisi yaptırabilir mi yoksa tehlikeli mi en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Uzmanların görüşüne göre hamileler açısından bir zararı olmamaktadır. Anne adayları gönül rahatlığı ile bu tekniği uygulayabilirler. Her ne kadar zararı yok dense de bu dönemde kadınlar oldukça tedirgin ve korumacı olmaktadır. Bu nedenle hamileler arasında pek tercih edilmemektedir. Genelde hamilelikten selülitlerin alınması daha doğru olacaktır.

Ama şunu da söyleyelim ki hamilelikte ileri aylarda vücut sürekli sarsıntı halinde olacağı için yapılması uygun değildir. Burada uzmanlar ile görüşerek, hamilelikten ne kadar sonra yapılması gerektiğini de öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra kalçasında ya da bacaklarında hastalık olanlarda bunu yaptıramaz. Özellikle kalça çıkığı ya da bacakta platin bulunması durumunda, öncelikle doktorunuz ile görüşmeniz gerekiyor.

Emziren anneler de selülit tedavisi yaptırabilir. Özellikle doğumda alınan fazla kilolar nedeniyle, doğum sonrasında selülit oluşabilir. Bu hem kilo vermekten, hemde uzun süre hareketsiz kalarak kilo almadan dolayı oluşan selülitlerden kurtulmanızı sağlayacaktır. Yine uzmanlar emziren anneler için de uygun bir yöntem olduğunu söylemektedir.

Selülit Tedavisi Acı Verir Mi?

En çok merak edilen konuların başında selülit tedavisi ağrı verir mi gelmektedir. Selülit cihazlarına göre uygulanan yöntemler ağrı ya da acı yapmaz. Ama uygulama sırasında yüksek bir titreşime maruz kalacağınız için, bu sizi kısmen de olsa rahatsız edebilir. Çünkü alışık olmadığınız bir titreşime uğramış olacaksınız. Bu titreşim aslında masaj etkisi yapmakta olup, ilk seans sonrasında herhangi bir sorun ya da rahatsızlık hissetmemiş olacaksınız. Gelişmiş teknolojileri sayesinde selülitlerden parçalanma yöntemi ile kurtulmanız için, bu titreşim ve dalgaların kalça ve bacak bölgesine uygulanması gerekiyor.

Günümüze kadar selülit tedavisi herhangi bir sağlık sorununa yol açtığı gözlemlenmemiştir. Ayrıca uygulama sonrasında ciltte kızarıklık ve tahriş gibi problemler de görünmez. Hassas bir cilt yapısına sahip kişilerde dahi rahat bir şekilde selülitlerini bu yöntem ile aldırmaları mümkün olacaktır. Daha doğrusu parçalanarak vücudundan atılmalarını sağlamış olacaklar.

Selülit tedavisi uygulamasında ilk dikkat edilmesi gereken nokta doğru klinik seçimi yapmaktır. Cildin zarar görmemesi açısından alanında uzman kişilerle beraber çalışılmalıdır. Ayrıca kullanılan cihazların bakımlarının da düzenli olarak yapılması gerekiyor. Yani mümkün mertebe bu detaylara hâkim olmanız gerekiyor. Ayrıca uygulama sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri de uzmanlardan öğrenmiş olacaksınız. Böylelikle selülit tedavisi fiyatları hakkında da bilgi alarak, artık selülitlerden kurtulacaksınız.

Selülit Tedavisi Avantajları Nedir?

Oldukça kısa sürede uygulanan bir yöntemdir. Seanslar cihazlara göre 20-40 dakika gibi bir sürede bitmektedir. Cilde herhangi bir zarar vermediği gibi, kaçla ve bacaklarınızın rahatlamasını sağlar. Acı ya da ağrı olmayacağı için, seans sonrasında vücudunuzun daha sağlıklı ve rahatladığını görmüş olacaksınız. Uzun yıllar boyunca kalıcı bir etki hissedeceksiniz. Sonrasında düzenli sıvı tüketmek, su içmek, yürüyüş yapmak selülit oluşumunu engelleyecektir.

Kısa sürede, ağrısız olarak etkili bir sonuç elde edebileceğiniz selülit tedavisi için etkili cihazlar bulunuyor. Her cihaz kendi içinde farklı özelliklere sahip olmasından dolayı, hangisinin size uygun olduğunu tahmin etmek uzmanların işidir. Böylelikle tam anlamıyla selülitler ile mücadele edecek ve sağlıklı bir vücuda sahip olacaksınız. Hızlı ve etkili sonuç istiyorsanız tüm bunları bilmeli ve doğru merkezleri bularak, istediğiniz gibi selülitlerden kurtulabilirsiniz.

Birçok kadının hemen hemen en büyük kâbusu olan selülit problemi olurken, doğru uygulamalar sayesinde bu sorunlar ortadan kalkıyor. Selülit tedavisi avantajlarının başında yağlara direk temas etmesi ve bunu ise hiçbir cerrahi müdahale olmadan elde etmiş oluyorsunuz. Üstelik bu tedavi süreci kısa kısa seanslar şeklinde uygulanıyor. Teknolojinin getirdiği cihazlar sayesinde her seansta değişimleri görmeye başlamış olacaksınız.

Düşünsenize hiç can acısı olmadan bütün selülitlerden kurtuluyorsunuz. Bu cihazlar ve tedavi yöntemleri kendi içerisinde de ayrılıyor. Bu konuda herkesin içini ferahlatmak için gelişmiş olan oldukça etkileyici cihazlar bulunuyor. Selülit tedavisi fiyatları da cihazlara göre çok farklılık göstermiyor olsa da, uygulama süreci fiyatlarda farklılıklar olabilir. Tüm bunları daha doğru bir şekilde öğrenmek için mutlaka uzmanlar ile görüşmeli ve fikir almalısınız.

 





PAYLAŞ