Sega Mega Drive Mini 2019’da piyasaya çıkacak - Haberler - indir.com

Sega Mega Drive Mini 2019’da piyasaya çıkacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 12:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Sega Mega Drive Mini konsolunun piyasaya çıkış tarihini ertelediğini açıkladı. Bu konsol piyasaya 2019 tarihinde çıkacak.  Klasik Mega Drive'ın minyatür versiyonu olan konsolla ilgili bu karar, Sega'nın resmi Twitter hesabı aracılığıyla paylaşıldı. Sega'nın orijinal planı, Mega Drive Mini'nin Japonya'da piyasaya çıkış tarihinin 30.yılında satışa sunmaktı. Fakat şirket Japonya dışındaki ülkelerde bu konsolun ne zaman çıkacağına dair bilgi vermemişti. 

Sega Mega Drive Mini 2019’da piyasaya çıkacak

Yapılan son bir açıklamaya göre Japonya ve Avrupa'da Mega Drive Mini, Amerika'da Genesis Mini ismiyle raflardaki yerini alacak. Sega konsolunun tasarımını ve yazılımını yeniden değerlendirmek için Japon bir geliştiriciyle çalıştıklarını açıkladı. Bu açıklama pek de iyi olmayan yorumları beraberinde getiren Genesis FlashBack konsolun hazırlık sürecinde yer alan AtGames'in yeni projedeki varlığı konusunda soruları akıllara getirdi. Facebook sayfasından yapılan bir duyuruya göre Mega Drive, kendi donanımını kullanacağını belirtmişti. Ancak bu paylaşımın silinmiş olması Sega'nın planlarında AtGames'e yer vermediği bilgisini kuvvetlendiriyor.

Sega Mini Drive gibi nostaljik minyatür konsollar, ilerleyen zamanlarda daha yaygın görüleceğe benziyor. Bu yolu açan Nintendo'nun ardından Sony de PlayStation Classic ile nostalji rüzgarını takip ediyor. 





PAYLAŞ