Seagate 12 TB'lık Sabit Disk Modelini Tanıttı - Haberler - indir.com

Seagate 12 TB'lık Sabit Disk Modelini Tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-10 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Western Digital'in bir şirketi olan HGST tarafından geçtiğimiz günlerde 14 TB'lık depolama alanına sahip sabit bir disk tanıtılmıştı. Bu söz konusu 14 TB'lık kapasiteye sahip harddiskte HelioSeal ve ikinci nesil SMR olarak isimlendirilen teknolojiler ile ulaşan diskin yazma performansı tam iki katına arttırılmıştı. 2.5 milyon saate varan kullanım imkanı sunan ve 7200 rpm dönüş hızı sunan bu sabit diskin duyurulmasından hemen sonra Seagate cephesinden yeni bir sabit disk modeli tanıtıldı. Seagate bildiğiniz üzere sabit diskler ve depolama aygıtları üreten başarılı bir teknoloji şirketi diyebiliriz.

Özellikle 4K video içerikleri ile uğraşan ve yüksek kapasiteli hafızalara ihtiyaç duyan kullanıcılar için hedeflenen bu sabit disk, 12 TB'lık depolama kapasitesini sunabiliyor. Seagate BarraCuda Pro olarak adlandırılan bu disk 7200 rpm dönüş hızına sahip ve 256 MB'lık data arabelleği ile daha hızlı yükleme süresi hedefliyor. 4K video haricinde büyük boyutlara sahip RAW fotoğraf çekimleri yapan kullanıcılarında bir hayli işine yaraması bekleniyor. Seagate bunla beraber 12 TB'lık depolama kapasitesine sahip yeni bir IronWolf sabit disklerinin de tanıtımını gerçekleştirmiş oldu.

Guardian Series'in parçası olan disk birçok kullanıcının sabit diski kullanmasına imkan sağlıyor. 5 Yıl garanti ile gelen Seagate'nin bu yeni 12 TB depolama alanına sahip diskinin yurt dışı satış fiyatının 530 dolar olduğu ifade ediliyor. Ürünün ülkemizde satışa çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ