ScloudOS; Türkiye'nin Bulut Projesi! - Haberler - indir.com

ScloudOS; Türkiye'nin Bulut Projesi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-08 14:07:49
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Yazılım

Hem geliştiricilere hem de bulut sistemi kullanan internet kullanıcılarına şimdiye kadar kullandıkları bulut sistemlerini unutturacak Türkiye'nin ilk bulut projesi ScloudOS, tüm kullanıcıların hizmetine açıldı.

Açık kaynak kodlu olarak Selahattin Yüksel ve arkadaşları tarafından hayata geçirilen proje ile tüm kullanıcılar sadece dosya saklamakla kalmayıp aynı zamanda saklamış oldukları dosyaları sanki bir PC'de çalışıyormuş gibi bulut üzerindeki geliştirilmiş uygulamalarla beraber kullanabilecekler.

ScloudOS

Her bir kullanıcının kendine özel bir masaüstü ve uygulamalar bölümü bulabilecekleri ScloudOS'da ayrıca çalışma grupları da oluşturulabiliyor. Bu sayede geliştiriciler arkadaşlarıyla beraber kolay ve verimli çalışma ortamına kavuşabildikleri gibi grup içerisinde sohbet ederek, dosya paylaşımı da yapabiliyorlar.

ScloudOS bulut sisteminde geliştiriciler için bir de SDK Araçları sunuluyor. Geliştiriciler bu araçları kullanarak hem uygulama geliştirebilme hem de mevcut uygulamalarını sisteme entegre etme imkanına sahipler. Ayrıca sistemin kendine ait bir de uygulama mağazası bulunuyor ve mağazada şu an 'Fotoğraflar', 'Code Studio' ile 'Notlar' olmak üzere 3 uygulama kullanıma sunulmuş durumda.

Kişiselleştirilebilir arayüzüyle web üzerinden ücretsiz olarak kullanılabilen ve şu an Beta aşamasında olan SCloudOS bulut projesine katılmak için buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ