Satışa sunulan General Mobile GM 9 Plus özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Satışa sunulan General Mobile GM 9 Plus özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 21:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Tanıtıldığı günden beri bir yıl olan General Mobile GM 9 Plus modeli nihayet satışa sunuldu. 6.23 inç ekran, MediaTek Helio P60 yonga seti ve 3 GB RAM ile gelen cihaz fiyatıyla iddialı olmayı planlıyor.

Yerli akıllı telefon üreticilerinden olan General Mobile, geçtiğimiz yılın Şubat ayında GM 9 Plus modelinin tanıtımını yaptı. MWC 2019 kapsamında düzenlenen bir etkinlikte kullanıcılara sunulan cihaz, maalesef raflarda yerini alamadı. Neredeyse unutulmaya yüz tutmuş olan bu model sonunda satışa sunuldu.

General Mobile yeni telefonlarında 6 ay taksit fırsatı sunuyorGeneral Mobile yeni telefonlarında 6 ay taksit fırsatı sunuyor

1499 TL fiyat etiketi

Aradan geçen onca zaman nedeniyle akıllı telefonun özelliklerine de göz atılması iyi olabilir. 6.23 inç boyutunda Full HD+ IPS ekran ile gelen akıllı cihaz, 19:9 en boy oranı sunuyor. Ekranın ön yüzünün üst kısmında çentik ve bu çentiğin içerisinde 8 MP çözünürlüğünde ön kamera bulunuyor. Akıllı cihazın arka yüzüne baktığımız zaman, klasik General Mobile tasarımı kullanıcıları bekliyor. Sol üst tarafa konumlandırılmış çift kamera ve orta kısımda parmak izi sensörü ve General Mobile logosu bulunuyor. Ana kamera 12 MP çözünürlüğünde ve f/1.7 diyafram aralığı mevcut. Derinlik algılamaya yardımcı ikinci kamera ise 5 MP çözünürlüğünde. Firma, tanıtım esnasında kameraların yapay zeka özelliklerinden sıkça söz etmişti.

Cihazın kalbinde MediaTek Helio P60 yonga seti yer alıyor. Snapdragon tarafında Snapdragon 660'ı karşısına alan bu yonga seti, özellikle  yapay zeka desteği ile kendini ayrıştırıyor. Helio P60’a 3 GB RAM ve 32 GB depolama eşlik ediyor. Android 9.0 Pie işletim sistemiyle kutudan cihazın batarya kapasitesi ise 3450 mAh.

Şu an için yalnızca bir perakende satıcıda bulunan GM 9 Plus'ın fiyatı 1499 TL olarak belirlenmiş durumda. Cihazın Android One projesi kapsamında 2 yıl boyunca güncelleme desteği sunuyor olsa da firma güncelleme konusunda pek de bonkör değil. Ayrıca güvenlik güncellemeleri de oldukça seyrek sunuluyor.


Samsung'dan katlanabilir telefon teknolojisiyle ilgili yeni açıklamaSamsung'dan katlanabilir telefon teknolojisiyle ilgili yeni açıklama

PAYLAŞ