Satışa çıkacak olan Xiaomi Mi Mix Alpha özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Satışa çıkacak olan Xiaomi Mi Mix Alpha özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-24 20:59:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

2019’un en çok ses getiren akıllı telefonlarından Xiaomi Mi Mix Alpha sonunda satışa çıkıyor!

Resmi tanıtımı 24 Eylül’de gerçekleştirilen Mi Mix Alpha, Xiaomi tarafından yapılan açıklamaya göre Çin merkezli olarak satışa çıkacak. İlk aşamada ufak stoklar ile satışa çıkacak olan modelin zamanla satışlarının ve stoklarının artması bekleniyor. 2019 senesinin en iddialı amiral gemisi telefonlarından olan Mi Mix Alpha teknik detayları ve tasarımıyla olduğu kadar fiyatıyla da nefes kesecek gibi duruyor. Tasarımsal açıdan oldukça iddialı olan Xiaomi Mi Mix Alpha’nın resmi satış rakamı 2.813 dolar olarak belirlendi. Bu nedenle uluslararası pazarda cihazın satışlarının ne olacağı henüz kestirilemiyor. Xiaomi’nin Samsung Galaxy Fold’a ve Huawei Mate X’e rakip olan Mi Mix Alpha’sının global pazarda satışa çıkıp çıkmayacağı da henüz bilinmiyor. Yapımında 1000 mühendisin yer aldığı 70 milyon dolar değerinde 2 senelik Ar-Ge çalışmalarının ardından hayata geçen bu fütüristik tasarıma sahip olan amiral gemisinin geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki resmi Mi Store’lar içinde ön gösterimi yapılmış olsa da cihazın Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor. Çünkü 2.813 dolar fiyat etiketine sahip olan cihaz ülkemizde 17 Bin TL’ye yaklaşıyor ve bu rakama vergiler eklendiğinde cihazın tahmini satış rakamının 25 Bin TL’yi bulacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi Mi 10 çıkış tarihi belli olduXiaomi Mi 10 çıkış tarihi belli oldu

Xiaomi Mi Mix Alpha özellikleri

Her tarafı ekranla kaplı fütürsitik tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mi Mix Alpha’da ses ve ekran kilidi için kullanılan tuşların yerini küçük dokunuşlar almış durumda. Ekran altın 2.15 mm’lik bir çerçeveye sahip olan cihazda ekran gövde oranı neredeyse yüzde 100’e çıkarılmış. Katlanabilir ekranı sayesinde bir ön kameraya sahip olmayan cihaz kullanıcılarına selfie çekimleri için rahatlıkla arka kamerayı kullanma olanağı tanıyor.

Ekran konusunda sınırları aşan Xiaomi Mi Mix Alpha 7.9 inçlik esnek OLED ekran teknolojisine sahip. Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 855+ işlemci yongasından alan cihaz 5G desteğine sahip. Kullandığı işlemci yongası sayesinde kullanıcılarına yüksek bir grafik deneyimi sunan cihaz ekranla kaplı olmasının hakkını verecek gibi duruyor. 12 GB RAM desteğiyle donanımsal açıdan oldukça güçlü olan Mi Mix Alpha’nın dahili depolama kapasitesi 512 GB.

100 MP kameralı Xiaomi Mi Mix Alpha'nın etkileyici fotoğraf kalitesi

Kamera konusunda da oldukça iddialı olan Mi Mix Alpha’da Samsung’un ürettiği ISOCELL Bright serisinin HMX modeli kullanılmış. Buda çekilen bir fotoğrafın 12.032 x 9.024 piksel boyutuyla yaklaşık 40 MB büyüklüğünde olması anlamına geliyor. 109 Megapiksel çözünürlüğe  sahip ana kamerasıyla kullanıcılarına oldukça kaliteli kareler yakalama imkanı tanıyan cihazda 16 Megepiksel çözünürlüğe sahip olan bir ultra geniş açılı kamera ve 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan bir telefoto kamerası da bulunuyor.

Tüm bu özelliklerine bakıldığında batarya açısından ortalama bir standartta kaldığını gördüğümüz Mi Mix Alha 4.050 mAh’lık pil gücüne sahip. Cihazın ekranla kaplı olduğunu düşünürsek böylesine büyük ve güçlü donanıma sahip olan bir cihazı kullanıcıların günde iki kez şarj etmek zorunda kalabileceğini söyleyebiliriz. Ancak kullanıcılarına hızlı şarj desteği sunan Xiaomi, kablolu şarj için 45 W’lık, kablosuz şarj için ise 30 W’lık hızlı şarj imkanı tanıyor. Bunun yanı sıra cihaza tersine şarj özelliğine sahip olan cihazlardan 10 W’lık güç aktarımı yapmak da mümkün.


Xiaomi katlanır telefonları doğruladıXiaomi katlanır telefonları doğruladı
Xiaomi TV Piyasasında Yükselişini SürdürüyorXiaomi TV Piyasasında Yükselişini Sürdürüyor

PAYLAŞ