Satın almadan önce bilmeniz gereken 9 yeni iPhone 13 özelliği - Haberler - indir.com

Satın almadan önce bilmeniz gereken 9 yeni iPhone 13 özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-19 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

iPhone 13 ailesi 24 Eylül’de satışa çıkıyor. Bu cihazlara para yatırmadan önce Apple’ın yeni iPhone 13 ailesinde sunduğu özelliklere hakim olmanızda fayda var. İşte iPhone 13 ailesiyle birlikte gelen özellikler;

Öncelikle iPhone 13 serisinin tasarım açısından bir önceki seriden pek de farklı olmadığını belirtmek gerek. iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 ve iPhone 13 mini adındaki dört modelde de aynı düz kenarlar, aynı alüminyum çerçeve ve aynı paslanmaz çelik materyal kullanılmış. Yine de bazı tasarım farklılıkları olduğu göz ardı edilemez bir gerçek. iPhone 13 ve iPhone 13 mini modellerinde kamera tasarımının daha çapraz bir düzende olduğu dikkatleri çekiyor. Bu detayın tasarım açısından cihazlara daha şık bir duruş sağladığını da söylemek mümkün.

Apple kurucularından Steve Wozniak, uzay şirketi kuruyorApple kurucularından Steve Wozniak, uzay şirketi kuruyor

iPhone 13 serisi tanıtıldı. Özellikleri ve Türkiye fiyatı!

Unutmadan iPhone 13 ailesinin 17 Eylül’de ön siparişe açıldığını da hatırlatalım.

iPhone 13 serisiyle hayatımıza gelen yenilikler

iPhone 13 serisiyle hayatımıza giren en büyük yeniliklerden biri de daha küçük çentik görünümü. Bildiğiniz üzere Apple iPhone X modelinden beri Face ID sensörlerinin ve selfie kamerasının yer aldığı alan aynı kalmıştı. Dört nesil sonra bunu değiştirme kararı alan şirket artık daha küçük bir çentikle karşımıza çıkıyor.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin ekranlarına baktığımızda ise kullanıcıların beklediği hızın sonunda sunulduğunu görüyoruz. Zira cihazlar 120 Hz ekran yenileme hızlarına sahip. Apple’ın bu noktada kullandığı ProMontion teknolojisi ekranı sağa kaydırmak için dokunduğunuzda yanıt verme hızının iki katına çıkmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra iPhone 13 serisindeki tüm modellerin ekranlarının bir önceki nesillere göre daha parlak olduğunu da bir gerçek.

Uzun yıllardır kullanıcıların en büyük şikayeti olan pil sorununu bu modelde çözmek isteyen şirket iPhone 13 ailesinde daha uzun bir pil ömrü vadediyor. Lansmanda yapılan açıklamalara göre iPhone 13 Mini modeli bir önceki nesle göre 1,5 saat, iPhone 13 modeli 2,5 saat, iPhone 13 Pro modeli 1,5 saat ve iPhone 13 Pro Max modeli ise 2,5 saat daha fazla pil ömrüne sahip.

Klasik renklerin dışına çıkan şirket yeni nesil iPhone modelleriyle birlikte pembe, mavi, gece yarısı siyahı, yıldız pembesi ve kırmızı renk seçeneklerini de kullanıcılarına sunuyor. iPhone 13 Pro modeli ise birbirinden etkileyici dört farklı renk seçeneğine sahip. Bunlar; grafit, altın, gümüş ve Sierra blue olarak adlandırılmış.

Kamera noktasında da daha iyi bir performans sunan cihazlar 12 MP’lik kameralara ev sahipliği yapıyorlar. Bunun yanı sıra kamera yazılımlarında da iyileştirmeler var. iPhone’ların düşük ışıkta daha iyi performans sunması için şirket iPhone 13 Pro modelinde 3x zoom lens, ProRes video çekimi ve makro fotoğraflar çekebilen ultra geniş açılı lense yer vermiş.

İki Pro modelde de aynı sensörlere yer veren şirket kaydırmalı görüntü sabitleme özelliğini de kullanıcılarına sunuyor. Bu iPhone 12 Pro Max ile hayatımıza giren bu özelliğin ilerleyen yıllarda tanıtılacak iPhone modellerinde de yer alacağının bir göstergesi.

iPhone serisinin video çekim konusundaki başarısı bu modellerle üst seviyeye çıkmış durumda. iPhone 13 serisinde çekimlerinizi kolaylaştıracak bir “Sinematik mod” bulunuyor. Tabi bu özelliğin 30 fps’de 1080p ile sınırlı olduğunun da altını çizmek gerek.

Tüm bunlara ek olarak cihazlardaki en büyük farklılıklardan birinin depolama alanı. Apple iPhone 13 serisinde depolama alanını diğer modellere göre 2 katına çıkarırken Pro ve Pro Max modeli için 1 TB’lık seçenek de sunuyor.


Apple Watch Series 7 serisi tanıtıldıApple Watch Series 7 serisi tanıtıldı
Apple Fitness+ Yenilendi!Apple Fitness+ Yenilendi!

PAYLAŞ