Şarj Cihazlarını Google'da Kutudan Çıkarıyor - Haberler - indir.com

Şarj Cihazlarını Google'da Kutudan Çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-19 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google yeni çıkaracağı amiral gemilerinde şarj cihazını kutu dışı bırakacak. 

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modelleri ile sonbahar ayları itibarı ile kapsamlı bir tanıtım gerçekleştirmeyi hazırlanan Google, yeni kutu içeriklerinde sürprize yer verebilir. Zira gelen son bilgilerde Apple ve Samsung tarafından uygulanan stratejiyi takip edecek Google, kutu içeriklerinde şarj cihazına yer vermeyecek. Böylelikle şarj cihazının ayrı bir şekilde satın alınmasını zorunlu kılacak olan Google, şirket için ek bir gelir alanı da yaratmış olacak.

Hem Çevreci Hem Karlı Çözüm

Apple ve Samsung tarafından da uygulanan stratejide, kutu içeriklerinde şarj cihazına yer verilmeyerek daha çevreci bir çözüm bulunmasını hedefleniyor. İşletmelerin çevreci bir çözüm bulmasının yanı sıra ekonomik olarak da karlı çıkmasını sağlayan yöntem, Google'ın da ilgisini çekmiş durumda. Önümüzdeki günlerde Pixel 5A olarak adlandırılan özel bir ara modeli kullanıcılar ile buluşturacak Google, bu modelde son kez şarj cihazı desteği sunacak. Bu modelin dışında ise bir sonraki amiral gemileri başta olmak üzere hiç bir telefon kutusunun içerisinde, şarj cihazı yer almayacak.

Akıllı telefon sektöründe yaygın bir şekilde kullanılan USB-C cihazları, telefonlar bozulsa dahi uzun kullanım ömürleri sayesinde satın alınacak yeni telefon modellerinde de kullanılabiliyor. Böylelikle kullanıcılar önceki şarj cihazlarını atarak çevreye olumsuz bir etki yapmasını istemeyen şirketler, şarj cihazlarının ayrı bir şekilde satın alınmasını hedefleyerek hem tüketimi azaltmayı hem de ekonomik bir çözüm sunmayı hedefliyor. Bugüne kadar Samsung ve Apple tarafından uygulanan işlemlerde kullanıcılar başlarda tepki göstermiş olsa da yeni döneme kolay bir şekilde adapte oldu. Bu bakımdan Google modellerini tercih eden kullanıcılar başlarda zorluk çekse de kısa süre içerisinde yeni sisteme alışacak.

Yeni Sistemin Avantajları Neler?

Markalardan bağımsız olarak yapılan değerlendirmelerde ise özellikle şarj cihazlarına yer verilmemesinin pek çok konuda avantaj sunduğu belirtiliyor. Şarj cihazlarının olmaması sayesinde kutu boyutları daha da küçülüyor. Böylelikle çevreye atılan atık miktarlarında düşüş sağlanıyor. Aynı zamanda şarj aletinde kullanılacak plastik poşetler, kaplamalar ve eski cihazların atılacak olması çevreye yapılacak atıklarda da düşüş sağlıyor.





PAYLAŞ