Şarj cihazınızın güvenliğini kontrol edebileceğiniz 7 yol - Haberler - indir.com

Şarj cihazınızın güvenliğini kontrol edebileceğiniz 7 yol

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 23:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Telefonunuz için kullandığınız şarj cihazınızın güvenli olup olmadığını biliyor musunuz? Peki, şarj cihazınızın güvenliğini nasıl kontrol edebilirsiniz? İşte sizler için derlediğimiz şarj cihazınızın güvenliğini kontrol edebileceğiniz ve en iyi bir cihaza sahip olmanızı sağlayacak 7 detay. 

Telefonunuzu şarj aleti dışında şarj etmenizi sağlayacak 3 cihazı

Kablosuz Şarj Cihazı AirPower Ne Zaman Satışa Çıkacak?Kablosuz Şarj Cihazı AirPower Ne Zaman Satışa Çıkacak?

1. Orijinal bir Şarj Cihazı kullanın

Şarj cihazları ile ilgili yapılan en büyük hatalardan bir tanesi orijinal şarj cihazlarının kullanılmaması. Uyumsuz ya da orijinal olmayan şarj cihazları, hem telefonunuzun bozulmasına hem de patlama gibi durumlara yol açabilir. Bu nedenle doğru cihaz için doğru şarj cihazını almanız gerekmektedir. Bu konuda teknik bilgiye sahip olmayan kişilerin orijinal olduğu iddia edilerek farklı şarj cihazları alması söz konusu olsa da bu konuda biraz araştırma yaparak orijinal bir şarj cihazının nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz.

Şarj cihazı alırken ya da mevcut şarj cihazınız için kontrol yaparken yüksek veya düşük voltajlı bir adaptör kullanmadığınızdan emin olmanız gerekir. Bunun için telefonunuz için hazırlanmış kullanım kılavuzunu inceleyebilir ve telefonun hangi güçleri kullanması gerektiğini ve şarj cihazının nasıl olması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

2. Ambalaj ve Talimatları önemseyin

Özellikle internet üzerinden sipariş edeceğiz şarj cihazlarında genellikle herhangi bir talimat ya da kullanım rehberi bulunmaz. Fakat orijinal bir şarj cihazı için böyle bir durum söz konusu değildir ve şarj cihazı ile ilgili pek çok farklı detaya değinilen bir kullanım kılavuzu bulunur. Bu bakımdan orijinal ambalaj olmanın yanı sıra talimatların bulunduğu kullanım kılavuzunun olduğundan emin olmalısınız. Doğru bir kullanım için bu kılavuzdaki bilgilere uymanız gerekir.

3. Kalite Kontrol İşaretlerine bakın

Şarj cihazınızı güvenliği noktasında kalite kontrol işaretlerini de kontrol etmeniz gerekir. Farklı ülkelerde farklı sembollerin kullanıldığını unutmayın ve bu konuda semboller için araştırma yaparak hangi sembolün ve işaretin ne anlama geldiğini öğrenin. Böylece şarj cihazının resmi bir geçerliliği bulunan bir kuruluş tarafından denetlenip denetlenmediğini ya da güvenlik onayının olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Özellikle sahte ve kaçak ürünlerde bu tip işaretleri bulmanız mümkün değildir.

4. Fiş Pimlerini Kontrol Edin

Şarj cihazınızı takın ve soketin kapalı olduğundan emin olun. Pimler çok uzunsa, şarj cihazı ile duvar arasında bir boşluk olacaktır. Pimler birbirinden çok uzaksa veya birbirine yakınsa, düzgün şekilde yuvaya oturmayacaktır. Bu tip durumlar ciddi tehlikeler yaşanmasına yol açabilir.

5. Şarj Cihazının Ağırlığını Hissedin

Orijinal şarj cihazları sahte ve çakma ürünlere göre her zaman daha ağır olacaktır. Çeşitli donanımların kullanılmaması ya da güç adaptörü gibi önemli donanımlarda daha ucuz ürünlerin tercih edilmesi sahte ürünlerin daha hafif olmasını sağlar. Bu bakımdan karşılaştırma yaptınız şarj cihazlarının ağırlıklarını da bu açıdan incelemeniz mümkün.

6. Kabloların Yıpranmadığından emin olun

Kablolar da sahte olabilir. Ayrıca aşırı kullanımdan zarar görebilirler. Sadece telefonunuzun güvenliği için değil, kendi sağlığınız için de kabloların yıpranmadığından ve güvenli olduğundan emin olmanız gerekir. Eğer kablolarınız ciddi bir tahribata uğramışsa yeni bir şarj cihazı almanın vakti gelmiş olabilir. En önemlisi, yıpranmış kablolara (yani açık kablolara) karşı dikkatli olmalısınız. Hasar görmüş kabloları ne zaman atacağınızı bilmeniz gerekir. Ancak bununla yüzleşelim: hepimiz kabloları çalışmayana kadar bantlarla vs. sarıyoruz. Bunlar ise tehlikelere yol açan detaylar.

7. Şarj Cihazı kuru tutun

En son önemli nokta ise sıvı teması. Sıvılar elektrik sisteminize zarar verebilir. Bu yüzden cihazlarınızı olabildiğince sudan uzak tutun. Terleme, nemin yoğun olduğu yerlerde bu durum çok daha önemli. 

Şarj Aleti Verimini Arttırma ve Ömrünü Uzatma İpuçları


Galaxy S9 İle Beraber Tanıtılacak Kablosuz Şarj CihazıGalaxy S9 İle Beraber Tanıtılacak Kablosuz Şarj Cihazı
2018 iPhone modellerinin kutusundan hızlı şarj cihazı çıkacak!2018 iPhone modellerinin kutusundan hızlı şarj cihazı çıkacak!
Araç içi kablosuz şarj cihazı geliyorAraç içi kablosuz şarj cihazı geliyor

PAYLAŞ