Şarj Aleti Verimini Arttırma ve Ömrünü Uzatma İpuçları - Haberler - indir.com

Şarj Aleti Verimini Arttırma ve Ömrünü Uzatma İpuçları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-02 06:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Her geçen yıl gelişen akıllı telefonların tasarım noktalarında da incelme meydana geliyor. İncelen kasa gövdeleri akabinde batarya kapasitelerinin artmasına engel olsada cihaz şık bir görünüme sahip oluyor. Şarj kapasitelerinin bu kadar azalması dolayısıyla günü zor çıkarak akıllı telefonların artmasına sebebiyet veriyor. Bu noktada firmalar hızlı şarj destekli gibi ürünler çıkartsada yinede birçok kullanıcı bu konudan oldukça şikayetçi diyebiliriz. Peki şarj aletlerini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz ve en iyi verimi hangi kullanım deneyimi ile yaşayabiliriz?

Şarj Aletleri İle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Şarj aletinizi fişini çekerken mutlaka kablodan değil şarj aletinizin kendisini tutmaya özen gösterin. Kablodan çekmeniz o an için sorun çıkartmasada zamanla o gerilmelerden ötürü içerisinde bulunan ince yapıdaki kabloları kopartabilir ve yeterli verimi telefonunuza vermeyebilir. Bu nedenle şarj takıp çekerken tuttuğunuz noktaya özen göstermenizde fayda olacaktır.
  • Elektronik ürünler çok ekstrem sıcaklar yada soğuk mekanlarda istenilen verimi veremeyebiliyorlar. Bu durum telefonlarımızın şarj aletleri içinde geçerli bir durum. Kışın bir yere taşırken yeterli ılıklıkta bir yerde tutun ve aynı şekilde aşırı sıcak mekanlarda ise güneş altında gibi çok açık yerlerde bırakmamanızda fayda var. Kısacası şarj makinanızı oda sıcaklığı yada hafif serin ortamlarda bırakmanızda hiçbir sakınca olmayacaktır diyebiliriz.
  • Akıllı telefonlarımız her ne kadar suya dayanıklı olarak üretilsede şarj aletleri için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Elektronik ürünlerin en büyük düşmanı olan sıvı maddeleri şarj aletinizden uzak tutmanızda fayda olacaktır. Özellikle banyo veya mutfak gibi nemli ve su işlerinin yoğun olduğu yerlerde cihazlarınızı şarjda bırakmayınız.
  • Şarj Aleti kablolarınızı ayak altından uzak tutunuz. Kablolara yanlışlıkla basmanız zamanla ezilmelerine ve akabinde içerisindeki ince kabloların kopması yada zedelenmesine sebebiyet verecektir. Buda tam olarak verim alamamanıza ve yavaş şarj sorunu gibi durumları ortaya çıkaracaktır.

Bu içeriğimizde şarj kablolarının ömrünü uzatma ve daha verimli şarj cihazı kullanımı gibi durumları ele aldık.





PAYLAŞ