Sandbox nedir? - Haberler - indir.com

Sandbox nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 02:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google tarafından arama sonuçlarının iyileştirilmesi ve kullanıcılar adına yararlı olması adına pek çok algoritma geliştirilirken, kötü çalışmaların belirlenmesi ve cezalandırılması da bu işin birer parçasıdır. Bu doğrultuda Sandbox, Google tarafından web sitelerine verilen filtre cezasıdır. Google tarafından taranan ve indekslenen sitelerin verilerinden yola çıkılarak Sandbox cezası verilebilmektedir. Web site sahiplerinin çeşitli şekillerde yaptığı hileler, Google tarafından tespit edilebildiği gibi bu tür durumların tespiti sonrasında Sandbox ile cezalandırılan siteler, hit alamayacağı gibi web dünyasında da var olma konusunda işini zorlaştırmış olacaktır.

Sandbox cezası aldıktan sonra ne olur?

Google tarafından Sandbox cezasının verilmesi halinde web sitesinin arama sonuçlarındaki pozisyonları giderek düşüş gösterecek ve site gerilemeye başlayacaktır. Zaman içerisinde organik olarak hit alamayacak olan sitenin var olması da herhangi bir artı değer katmayacaktır. Anti-SEO ya da BlackHatSeo çalışmaları sitenin Sandbox kapsamında girmesine neden olabilmektedir. Sitenin bu kapsamdan çıkarılabilmesi adına baştan sona sitenin iyileştirilmesi ve Google gözünde bu durumun fark edilmesinin sağlanması ile mümkün olabilir.

Hangi durumlarda Sandbox cezası verilebilir?

Google tarafından verilen cezalar göz önünde bulundurulduğunda sitelerin Sandbox’a girmesinin önemli nedenleri şöyledir;

  • Web sitesinde sürekli anahtar kelimenin çok fazla öne çıkarılması
  • Orijinal içeriklerin kullanılmaması
  • Benzer içeriğin sürekli yayınlanması
  • Etiket kullanımında aşırılık
  • Backlink sayısındaki anormal artışlar
  • Blackhatseo kapsamında illegal yollarla siteye yönelik çalışmalar yapmak




PAYLAŞ