Sanat Eserleri RFID Teknolojisiyle Korunacak - Haberler - indir.com

Sanat Eserleri RFID Teknolojisiyle Korunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-02 17:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Daha çok müze ve sanat eserlerinin sergilendiği büyük mekanların güvenlikleri önemli bir hal almaktadır. Mekanların büyüklüğünden ötürü güvenliği zor sağlandığı alanlar genellikle bu gibi kuruluşlar olabiliyor. Bu kapsamdaki geleneksel güvenlik sistemleri artık çok büyük işçilik gerektiriyor ve mekan tasarımlarına genelllikle uyumlu olmuyorlar. Ancak gelişen teknoloji ile beraber bu kapsamda yeni güvenlik sistemleri görmeye başlıyoruz. Şimdi ise RFID güvenlik ve görüntüleme cihazları sayesinde üst düzey bir güvenlik ve mekandaki sayım işlerinin basit olacağı bir düzen kurulmaya başlıyor.

Hassas sanat eserlerinin ve tarihi eserlerin sergilendiği müze gibi mekanlarda sadece hırsızlık ve çalıntı riski için değil ziyaretçilerin eserler ile temasta bulunması olmaması gereken durumlardan birisi olarak biliniyor. Bu kapsamda anında tespit ve gerekli uyarıların yapılması için güvenlik sistemlerinin ve takip sistemlerinin bir hayli iyi olması gerekiyor. Yeni uçtan uca güvenlik sistemi olan RIFD sistemleri ile güvenlik ihtiyaçları en yeni teknolojiler ile sağlanmış olacak. Karışık kablolama sistemlerine gerek kalmadan ve eserlere müdahale edilmeden akıllı RFID etkiletleri ile anlık takip sağlanabilecek.

Hacim olarak hafif ancak ekonomik anlamda bir hayli pahalı olan bu sanat eserleri genellikle kırılgan bir yapıya sahip oluyorlar. Bu kapsamda dış müdahalenin engellenmesi önemli rollerden birisi diyebiliriz. RFID teknoloji etiketleri ise bu noktada devreye girerek titreşim, ısı, hareket ve nem sensörleri ile kapsamlı bir koruma sağlamış oluyor. Harekete karşı sensörlerinde yer aldığı bu teknolojide her nokta takip edilebilecek ve kolay bir şekilde tespit sağlanabilecek.

Güvenlik altında bulunan ürünlerden birisi hareket eder ise kamera sistemleri geçiş noktalarında takibe başlıyor ve bu takip sistemlere kayıt edilmeye başlanıyor. Çıkış kapısı yada tahliye edilebilecek bir noktada geçirildiğinde ise alarmlar devreye girmeye başlıyor. Sensormatic Türkiye'nin sunmuş olduğu bu yeni RFID güvenlik teknolojileri sağladığı mobil uygulama ile eserler hakkında kullanıcılara bilgiler verebiliyor. Bu yeni sistemlerin yakın zamanda önemli mekanlarda kullanılmasının başlaması bekleniyor.





PAYLAŞ