Samsung'un yeni telefonları araba anahtarı olarak kullanılabilecek - Haberler - indir.com

Samsung'un yeni telefonları araba anahtarı olarak kullanılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 18:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, gerçekleştirmiş olduğu Unpacked etkinliği ile beraber yeni ürün ve teknolojilerinin resmi olarak tanıttı. Etkinliğin yıldızı yeni nesil Galaxy S21 serisi olurken, bu modeller ile bağlantılı yeni teknoloji ve özellikler de bir hayli dikkat çekti. Bu özelliklerden birisi ise akıllı telefonların araba anahtarına dönüşebilme yeteneği oldu. Günümüzde artık her alanda akıllı ve otonom cihazlar görmeye devam ediyoruz. Herşeyin dijitalleşmeye başladığı bu dönemlerde ise otomobiller için de önemli geliştirmeler karşımıza geliyor. Bunlardan birisi de Samsung’un yeni teknolojisi ile gerçekleşecek. Samsung’un etkinlik kapsamında bazı üst düzey araç üretici markalar ile yapılan iş birliği ile yeni dijital anahtar teknolojisi üzerinde çalışıldığı açıklandı. Bu teknoloji ile beraber ise akıllı telefonlardan araba anahtarları dijital olarak kontrol edilebileceği anlamına geliyor.

Samsung’un yeni dijital araba anahtarı teknolojisi dikkat çekiyor

Samsung Galaxy S21 serisi Teaser kamera, S Pen desteği ile bir Sneak Peek sunuyorSamsung Galaxy S21 serisi Teaser kamera, S Pen desteği ile bir Sneak Peek sunuyor

Bu yeni teknoloji ile beraber arabanıza olan mesafe belli bir noktadan sonra telefonunuz ile ileişime geçebilecek ve kapıların açmasını telefon üzerinden sağlayabileceksiniz. Bu sayede anahtar arama gibi durumların ortadan kalkması sağlanacak. Sistemin çalışma mantığında ise akıllı telefonf UWB üzerinden kısa mesafe sinyalleri gönderecek ve eşleştirilmiş olan otomobil ise bu sinyali aldığınıda uzaklık bilgisi alacak. Araca yanaştığınızda ise kapıları otomatik olarak açacak. Samsung tarafından açıklanan bir diğer noktada ise söz konusu bu dijital anahtarlar paylaşılabilecek. Bu noktada siz uzaktayken araç anahtarınızı uzaktaki birisine göndererek araç kontrolünü verebilmiş olacaksınız.

Açıklananlara göre bu teknoloji için Ford, BMW, Audi ve Genesis gibi markalar ile çalışıldığı belirtiliyor. Otomobillerin NFC yada UWB bağlantısına sahip olması ve dijital anahtar standartlarına uygun olması gerekiyor. Bu teknolojiyi ise Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra modelleri destekleyecek.


Galaxy S21 kulaklıksız ve şarjsız gelecekGalaxy S21 kulaklıksız ve şarjsız gelecek
Samsung Galaxy S20 FE DxOMark puanı belli olduSamsung Galaxy S20 FE DxOMark puanı belli oldu

PAYLAŞ