Samsung'un yeni katlanabilir telefonu böyle gözükebilir - Haberler - indir.com

Samsung'un yeni katlanabilir telefonu böyle gözükebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, uzun bir zamandır genişleyebilir telefon üzerinde çalışmalar yapıyor. Söz konusu bu model için alınan patent görselleri gündemde yerini aldı. Samsung, bu yıl içerisinde iki farklı katlanabilir akıllı telefon tanıtımı yapacak. Bu modeller Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 şeklinde olacak. Bunların yanı sıra firma iki farklı noktadan katlanma özelliğine sahip olan telefon veya tablet modelini de geliştiriyor. Bunlardan ayrı olarak ise bir de genişleyebilir Samsung modeli de gündemde yerini aldı. 

LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarılan bu patent görselleri, şirketten gelecek olan ilk modelin çok daha kalın olabileceğini gösteriyor. Elbette ki söz konusu bu tasarımda değişiklik olabilir fakat telefon şu an için fazlasıyla kaba bir görünüme sahiptir. Üstte ve altta konumlandırılan bu kazanlar sayesinde genişleyen bu telefon, çizilmelere karşı parmak izi sensörü ve selfie kamerasını alt kısma yerleştirebilir. Yani kullanıcıların karşısında eski bir patent yer almıyor. Samsung'un ekran altı kamera özelliğine sahip olan ilk modeli Galaxy Z Fold 3 olacak gibi gözüküyor. 2022’de ise bu konuda birçok başka telefon daha gelecek. 

Samsung en ucuz Chromebook modellerinden birini daha anıttıSamsung en ucuz Chromebook modellerinden birini daha anıttı

Samsung telefonu şu an kaba gözüküyor ancak OPPO’nun benzer modeli oldukça başarılı

Şirketin şu an için konsept olarak gösterdiği genişleme özelliğine sahip telefon için resmi açıklaması ise şu şekildedir; "OPPO Ar-Ge’sinin esnek ekran alanındaki en yeni başarısı olan OPPO X 2021 genişletilebilir ekran (rollable screen) konseptli akıllı telefon, kullanıcılara daha doğal bir interaktif deneyim sunuyor. Bu konsept cihaz, Roll Motor aktarma organı, bölümler arası boşluk bulundurmayan ekranı destekleyen ikisi bir arada plaka ve Warp Track yüksek mukavemetli ekran katmanı (0,1 mm) gibi OPPO’nun sahip olduğu üç özgün teknolojiyi kullanıyor. En küçük boyutlarda 6,7 inç (17,01 cm), en büyük boyutlarda ise 7,4 inç (17,89 cm) ölçeğinde genişleyebilen bir OLED ekranı mümkün kılıyor. Böylece kullanıcılar ekran büyüklüğünü kendi ihtiyaçlarına göre ayarlayabiliyor. "


Samsung Galaxy M22 detayları ortaya çıktıSamsung Galaxy M22 detayları ortaya çıktı
Vivo, Samsung ve AMD ortaklığına olumlu bakıyorVivo, Samsung ve AMD ortaklığına olumlu bakıyor
Samsung Galaxy M22 çift sim ile gelebilirSamsung Galaxy M22 çift sim ile gelebilir

PAYLAŞ