Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 2200 Apple'ı geçebilir - Haberler - indir.com

Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 2200 Apple'ı geçebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Samsung ve AMD iş birliği ile beraber Apple’ın A14 Bionic işlemcisine rakip bir Exynos 2200 geldi. Mobil işlemci piyasasında birbirinden güçlü işlemciler pazarda güç gösterisi yapmaya devam ediyor. Şimdi ise Apple A14 Bionic işlemcisinin karşısına AMD ve Samsung iş birliği sonrasında güçlü bir rakip çıkıyor. Grafik testlerinde Exynos 2200 grafik performansı ile Apple A14 Bionic işlemcisini bir hayli geride bırakmışa benziyor. AMD diğer yandan yeni nesil grafik yongasının ne zaman duyurulacağını açıkladı. Geçtiğimiz yaz Samsung ve AMD, mobil grafik yongaları özellikle de Exynos yongalarında RDNA mimarisinin kullanılması için stratejik bir ortaklık kurdu.

2021 yılının başlarında ise Samsung, çalışmaların sürdüğünü ve başarılı olduğunu belirtiyordu. AMD, geçtiğimiz günlerde iki şirketin ortak gelişiminden bahsetti ve RDNA 2 grafik yeni nesil amiral gemisi yongasının ise bu yıl içinde duyurulacağını açıkladı.

Samsung Galaxy Book Go modelleri tanıtıldı     Samsung Galaxy Book Go modelleri tanıtıldı     

Exynos 2200 grafik performansı ile dikkat çekiyor

Bazı söylentilere göre yeni ürün 4 nanometre LPE işlem teknolojisi kullanılarak üretilecek. GFXBench karşılaştırmasında bulunan, Exynos 2200 kıyaslamasının sonuçları oldukça dikkat çekiyor. Verilere göre AMD grafikli yeni Samsung işlemci, Apple A14 Bionic’in grafik performansını geçiyor. Çip de grafik performansı ile aynı oranda güç gösteriyor ise, Samsung’un rakiplerine karşı çıkabilecek iyi bir grafik alt sistemine sahip yonga seti olduğunu belirtebiliriz. GFXBench Manhattan 3.1 testinde Exynos 2200, 181 FPS sonucunu alıyor. Apple A14 Bionic, tarafında ise 120 FPS olduğu gözüküyor. Ayrıca Actec Ruins testinde ise Exynos 2200, 138 FPS alırken, Apple A14 Bionic ise 79 FPS sonuç gösteriyor. Son test olan Actec Ruins high’da ise 58 FPS alarak 30 FPS alan Apple 14 Bionic’i geçmiş oluyor.

Apple karşısında büyük bir performans sergileyen bu yeni işlemci telefon bazında neler yapacak göreceğiz.


Samsung Galaxy S21 Plus 5G Özellikleri ve fiyatı ne olacak?Samsung Galaxy S21 Plus 5G Özellikleri ve fiyatı ne olacak?
Samsung SmartThings uygulamasını yenilediSamsung SmartThings uygulamasını yeniledi

PAYLAŞ