Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 1080 hakkında ilk bilgiler geldi - Haberler - indir.com

Samsung'un yeni işlemcisi Exynos 1080 hakkında ilk bilgiler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 21:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un, 5 nm üretim sürecine dahil olan yeni işlemcisi Exynos 1080'le ilgili yeni bilgiler açıklandı. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda bu işlemcinin Cortex-A78 çekirdeği ve entegre edilmiş Mali-G78 GPU'su bulunduğu açıklandı. Samsung'un yeni işlemcisi, yakın bir gelecekte tüketicilerle buluşacak. Yarı iletken sektörü, gelişmeler ile beraber büyük bir değişim yaşıyor. bu sektörde yer alan üreticiler, özellikle de 2020 yılı içerisinde piyasaya sürdükleri işlemcilerde 5 nm üretim sürecini tercih ediyor. Bu sayede yeni işlemcilerin performansı da dikkat çekici oluyor. Şirketler, bu üretim süreci sayesinde kullanıcıları etkilemeyi başarıyor. 

Şimdi ise 5 nm üretim sürecine sahip olan yeni bir işlemci duyuruldu. Samsung, Exynos 1080 isimli yeni işlemcisinin kısa bir süre sonra tüketicilerle buluşacağını açıkladı.Samsung, 5 nm üretim sürecinden geçen bu yeni işlemci ile ilgili detaylar hakkında açıklama yapılmadı. Fakat bu işlemcinin Cortex-A78 çekirdeklere sahip olduğu ve entegre edilmiş olan Mali-G78 GPU ile beraber geleceği de açıklandı. Bu da üretici şirket Samsung'un yeni amiral gemisi işlemcisinin tüketicilere oldukça yüksek seviyede bir performans sunacağı anlamına geliyor. Söz konusu bu yeni işlemci ile beraber kullanıcı deneyimi daha da artıyor. Konu hakkında çok detaylı veriler yer almıyor olsa da başarılı bir çalışmanın ürünü olduğunu anlamak mümkündür. 

Tanıtımı yapılan bütçe dostu Samsung Galaxy A3 Core özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan bütçe dostu Samsung Galaxy A3 Core özellikleri ve fiyatı

Yeni işlemci yüksek performans sunuyor

ARM verilerinde yer alan bilgilere göre Cortex-A78, Cortex-A77'den yüzde 20 daha güçlü. Mali-G78 GPU ise selefi olan Mali-G77 GPU'ya göre yüzde 25 oranında daha yüksek bir performans sunuluyor. Bu da mobil oyun gereksinimlerinin daha iyi bir şekilde karşılanabileceği, hatta aynı anda bir çok uygulamanın çalışması durumunda oluşabilen kasmaların minimalize edileceği anlamına geliyor. Samsung, yeni işlemci ile ilgili detayları açıklamamış olsa da işlemci ile ilgili dikkat çekecek iddialar söz konusu. Örneğin, bu işlemcinin Qualcomm'un Snapdragon 875 işlemcisi ile aynı üretim sürecinden geçtiği, enerji verimliliğininse rakibine göre biraz daha iyi olduğu söyleniyor. Ayrıca yine iddialara göre Samsung'un yeni işlemcisi, daha çok Çin pazarı için tasarlanmış durumda.

Söz konusu bu yeni işlemcinin ilk olarak hangi cihazlarda kullanılacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Fakat bu konu hakkında da ciddi bir idda bulunuyor. Konu hakkındaki söylentilere göre son döneler içerisinde ses getirmeyi başaran Vivo, Samsung'un Exynos 1080 işlemcisinden güç alan bir akıllı telefon üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bu akıllı telefonun amiral gemisi ürün gamında değil, orta üst düzey kategorisinde olacağını söyleniyor. Bu işlemci, önümüzdeki günlerde sık sık konuşulacak gibi görünüyor.


Samsung Galaxy S serisine S Pen geliyorSamsung Galaxy S serisine S Pen geliyor
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G'nin şaşırtan DXOMARK puanıSamsung Galaxy Note20 Ultra 5G'nin şaşırtan DXOMARK puanı
Samsung Galaxy M31 Prime özellikleri sızdırıldıSamsung Galaxy M31 Prime özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ