Samsung'un yeni güvenlik çipi bağımsız ve yalıtılmış koruma sağlayacak - Haberler - indir.com

Samsung'un yeni güvenlik çipi bağımsız ve yalıtılmış koruma sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geliştirdiği güvenlik çipleriyle kullanıcı verilerini güvende tutan Samsung mobil cihazları için yeni ikinci nesil bir güvenlik çipi geliştirdiğini açıkladı.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung mobil cihaz kullanıcılarının kişisel verilerini korumak için S3FV9RR olarak adlandırdığı yeni bir çip geliştirdi. Yeni çipi akıllı telefonlarının içerisinde ekstra güvenlik yazılımı içeren bağımsız bir donanım olarak sunacağını açıklayan şirket bu sayede kullanıcılarını olası saldırılara karşı güvende tutabilmeyi hedefliyor.

Samsung Galaxy Note 20'nin Ultra modeli olmayacakSamsung Galaxy Note 20'nin Ultra modeli olmayacak

Bilişim ürünlerinin güvenlik seviyesini EAL0'dan EAL7'ye kadar derecelendiren Common Criteria, Samsung tarafından geliştirilen yeni güvenlik çipinin 6+ sertifikasıyla mobil donanım için bugüne kadarki en yüksek dereceye sahip olduğunu söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan teknoloji devine göre, yeni güvenlik çipi akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar için önyükleme, mobil ödeme ve diğer uygulama işlemleri için harici bir koruma sağlayarak kullanıcı verilerini güvende tutuyor. Ayrıca bu çip e-pasaportlar ve kripto para cüzdanları için de donanım tabanlı olarak güvenlik ve cihaz kimlik doğrulamasını destekleyici olarak da kullanılabiliyor. Buna ek olarak güvenlik çipini cihazdan bağımsız çalıştırmayı başaran şirket bu sayede tam bir koruma sağlamayı hedefliyor.

Samsung Galaxy Note 20 lansmanı için bir ilke imza atacak

Mobil cihazlarda güvenlik çipini ilk kez CC EAL 5+ sertifikalı çiple Galaxy S20 modelinde kullanan şirket güvenlik çiplerini PIN'leri, parolaları ve kripto para cüzdanları kullananların kişisel verilerini mobil cihazın yerleşik Flash belleğinden yalıtılmış bir şekilde saklayabilmek için tasarlıyor. Yeni tasarladığı çipi bu senenin üçüncü çeyreğinden itibaren ürettiği cihazlarda kullanacağını açıklayan Samsung’un Galaxy Note 20 serisinin güvenliğini bu çiple sağlaması bekleniyor.


iPhone 12 ekranı Samsung tarafından üretilecekiPhone 12 ekranı Samsung tarafından üretilecek
Samsung Galaxy Note 20'nin tasarımı gün yüzüne çıktıSamsung Galaxy Note 20'nin tasarımı gün yüzüne çıktı

PAYLAŞ