Samsung'un yeni çıkacak olan akıllı TV'leri, diğer sesli asistanları destekleyecek! - Haberler - indir.com

Samsung'un yeni çıkacak olan akıllı TV'leri, diğer sesli asistanları destekleyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-07 15:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Samsung şirketine ait yeni akıllı TV serisi, diğer sesli asistanlar içinde kullanılabilir olacak. Şirketten gelen bazı bilgilere göre kullanıcılar, yakında piyasaya sürülecek olan QLED TV'ler içerisinde Amazon Alexa veya Google Asistan'ı destekleyecek. Peki neden Samsung'un yeni çıkacak olan akıllı TV'leri, diğer sesli asistanları destekleyecek?

Samsung'un katlanabilir telefonu, üç kameralı olacak

Samsung, kavisli ekran tasarımını orta seviye telefonlara da getirecekSamsung, kavisli ekran tasarımını orta seviye telefonlara da getirecek

Samsung'un yeni çıkacak olan akıllı TV'leri, diğer sesli asistanları destekleyecek!

Samsung'un 2019 model QLED TV'ler ile gelmesi beklenen bu özellik içerisinde dikkat edilmesi gereken bazı yerler var. Echo, Google Home veya bunun gibi bir akıllı asistanın olması gerekiyor. Samsung'un TV'leri Alexa gibi sesli asistan içerisinden alacakları komutları anlayıp bunlara uyacaklar. Dahili olarak sesli yardımcı sadece Bixby olarak kalmaya devam edecek. Alexa ve Google Asistan gibi sesli asistanları ses ile kontrol etmek, TV'yi açıp kapatma, girişleri değiştirme ve bazı belirli uygulamaları başlatma gibi özellikleri mümkün kılacak.

Samsung şirketinin Tizen TV yazılımı ile beraber çalışabilen Bixby'nin daha gelişmiş yetenekleri bulunuyor. Ayrıca Bixby'ye TV'nin uzaktan kumandasına konuşarak komutlar verebiliyorsunuz. Diğer sesli asistanlar içinse böyle bir destek bulunmuyor. Fakat dünya çapında oldukça fazla kullanıcı kitlesi olan Amazon veya Google'ın sesli asistanları, bu sesli asistan ekosistemine girdiğini düşünürsek, Samsung'un attığı bu adımın oldukça önemli sayılacağını anlıyoruz. 100 milyonu aşkın Alexa destekli cihaz olduğu bilinirken, Google'ın sesli asistanında büyük bir kullanım alına sahip olduğunu biliyoruz. Bunları görmemek ve arkada bırakmak biraz inatçı bir davranış olurdu.

Diğer bir yandan ise Samsung, Bixby destekli Galaxy Home akıllı hoparlörünü piyasaya sürmedi. Dijital asistan, Samsung'un giyilebilir ürünleri, TV ve beyaz eşyalarında çalışabiliyor. Samsung, daha eski TV modellerinde Alexa veya Asistan desteği getirip getirmeyeceği konusunda herhangi bir bilgiyi bizlerle paylaşmadı. Fakat şirket genel olarak birkaç ay içerisinde daha eski modelleri de düşünerek onları güncelleyip yenilik sunabilir. Bu yeniliğin de eski modeller tarafına geleceğini tahmin ediyoruz. Samsung'un kendi asistanını devre dışı bırakmadan diğer sesli asistanlarla entegre bir şekilde çalışması, TV kullanıcı kitlesinin büyümesine yardımcı olan önemli unsurlardan birisi olabilir.


Samsung, yeni cihazlarına kripto para cüzdanı ekleyecekSamsung, yeni cihazlarına kripto para cüzdanı ekleyecek
Samsung Galaxy A50 Hakkında Yeni DetaylarSamsung Galaxy A50 Hakkında Yeni Detaylar
Samsung Galaxy A50 Teknik Özellikleri Neler?Samsung Galaxy A50 Teknik Özellikleri Neler?

PAYLAŞ