Samsung'un Rekor Çeyrek Performansı Açıklandı - Haberler - indir.com

Samsung'un Rekor Çeyrek Performansı Açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-01 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung tarafından üçüncü çeyrek mali raporlar açıklandı. Yayınlanan detaylara göre şirketin en başarılı çeyreği geride bıraktığı gözüküyor. Şirket telefon satışları noktasında tam olarak istenene ulaşamamış olsa da, bu noktada bellek ve yonga setleri tarafında istenilen rakamlar başarılmış durumda. Bu noktada şirketin üretmiş olduğu işlemciler ve yonga setleri sadece Samsung modellerde değil Apple gibi diğer markalara da satılıyor. Bu noktada yapılan açıklama ile üçüncü çeyrekte işlem karının 15.4 milyar dolar seviyesinde olduğu ifade edildi. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 bir artış anlamına geliyor. Genel gelir rakamlarında ise Samsung’un geçtiğimiz yıla göre yüzde 5.5 artış sağlayarak 57.48 milyar dolara eriştiğini görüyoruz.

Samsung Üçüncü Çeyrek Rakamları

Samsung Galaxy S10, Dokuz Renk Seçeneği İle Karşımıza ÇıkacakSamsung Galaxy S10, Dokuz Renk Seçeneği İle Karşımıza Çıkacak

Yapılan açıklamaya göre işletme gelirinin sağlamış olduğu rekorun bellek işi ile olduğu ifade ediliyor. Firmanın yarıiletken bölümünün işlem karı noktasında ise toplamda yüzde 37 artış göstererek 11.98 milyar dolara erişmiş durumda. Gelir tarafında ise yüzde 24’lük bir artış ile 21.75 milyar seviyelerine eriştiğini görüyoruz. TV ve telefon modelleri ile popüler olan Samsung, ayrıca dünyada en fazla bellek yongası satış yapan şirket olarak da biliniyor. Bu noktada mobil kısımda beklenen performansı sergileyememiş olsa da, işlem karı önceki yıla göre yüzde 32 azalarak 1.94 milyar dolara inmiş durumda.

Galaxy S9 ve Gakaxy S9 Plus serilerinin çok satış yapamamasından ötürü firmanın bu çeyrekteki telefon tarafında orta seviye cihazlarından kar sağladığı gözüküyor. Ancak akıllı telefon sevkiyatları tarafında şirketin dördüncü çeyrek ile beraber yükselişe geçmesi bekleniyor. Bakalım akıllı telefon pazarında mali rakamlar anlamında bekleneni alamayan Güney Koreli şirket 2019 ile beraber neler sunacak göreceğiz.


Samsung, Fortnite'a yeni aksesuar seti getiriyorSamsung, Fortnite'a yeni aksesuar seti getiriyor
Huawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok GöndermeHuawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok Gönderme

PAYLAŞ