Samsung’un Piyasa Değeri Eriyor! Kayıp 39 Milyar Dolar - Haberler - indir.com

Samsung’un Piyasa Değeri Eriyor! Kayıp 39 Milyar Dolar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-16 16:25:00
Editör : Elif Keskin
Kategori : Teknoloji

Samsung’un mali anlamdaki zararları teknoloji dünyasının gündeminde yer almaya devam ediyor. CNBC’de yayınlanan habere göre Samsung’un Çin, ABD ve Avrupa gibi büyük pazarlarda yaşadığı ciddi pay kaybı şirketin borsada 39 milyar dolar değer kaybetmesine sebep oldu. Net olarak 39.4 milyar dolar olarak duyurulan borsa kaybıyla birlikte Samsung’un hisseleri %11 düşüş yaşadı.

Note 9 İle Kayıp Giderilecek

2017 yılında hisselerini %41 oranında arttıran Güney Kore menşeili şirketten gelen açıklamaya göre ise Galaxy S9 piyasada beklenen etkiyi yaratmadı ve şirket beklenen satış hedefinin altında kaldı. Samsung’un yeni amiral gemisi olan Note 9’un satışları olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Counterpoint Research direktörü Neil Shah tarafından yapılan değerlendirmeye göre ise ABD ve Avrupa’daki pazar payını kaybeden Samsung, telefonların satış fiyatları üzerine yapacağı geliştirme ile piyasadaki değer kaybını önleyebilir.

Samsung son yıllarda mobil teknoloji pazarlarının yeni gözdesi olan Hindistan ve Çin pazarlarında da değer kaybı yaşadı. Bu pazarlarda Apple ve Amazon gibi ABD markalarının hisseleri, Samsung’un geride bıraktı. Şirketin Uzak Doğu pazarlarındaki değer kaybının sebebi ise bu pazarlara yönelik satışa çıkardığı düşük fiyatlı telefon modelleri olarak görülüyor.




Samsung Kablosuz Şarj Reklamı


PAYLAŞ