Samsung'un Note serisi son mu buluyor? - Haberler - indir.com

Samsung'un Note serisi son mu buluyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-13 10:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yıllardır raflarda yer alan amiral gemisi serilerinden Note ailesinin sonu gelmiş olabilir. Serinin artık ikonik olan kalemi bu sefer S21'e eşlik ediyor. Hemen hemen her akıllı cep telefon serisinin kendine has çeşitli özellikleri olsa da, Samsung Note serisinin en belirgin özellikleri kıvrımlı ekranları ve S Pen adı verilen kalemiyle en ayırt edilen cihazlardan biridir. Yakın zaman içerisinde bu seriye veda etmek gerekebilir. 

Daha önce de oldukça doğru bilgi vermesiyle adından söz ettiren Ice Universe adlı Twitter kullanıcısı, yeni Samsung amiral gemileriyle ilgili olarak çeşitli dedikodu kazanını biraz daha kaynatmış gözüküyor. Ice Universe’e göre yeni Samsung Galaxy S21 modeli, S Pen desteği ile gelecek.

Samsung Galaxy S21 özellikleri Geekbench’te ortaya çıktıSamsung Galaxy S21 özellikleri Geekbench’te ortaya çıktı

Note serisinin sonuna mı gelindi?

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un hali hazırda iki amiral gemisi akıllı cep telefon serisi bulunuyor. Bunlarda biri de Galaxy ailesi, biri de Note serisidir. Yeni katlanabilir bu akıllı cep telefonların da raflarda yerini almasıyla beraber Samsung, Note serisine veda etmeyi planlıyor gibi gözüküyor. Şirketin bu şekilde bir planının olmadığı senaryoda ise S Pen desteği, yeni amiral gemisinin sahip olduğu 1440p 144Hz ekranının daha verimli kullanılması amacıyla telefonda yerini almış gibi gözüküyor. Aynı zamanda Galaxy S21 modellerinde kalem yuvasının bulunmayacağını da düşünmek gerekiyor. Şu anda Galaxy S21 serisinin Ocak 2021’de tanıtılması ve hemen ardından da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Güney Koreli dev, yapacağı etkinliklerde bu konuyu açıklığa kavuşturacaktır.

Samsung seri modellerini azaltabilir

Cihazlarda yer alan kalem özelliğinin varlığı tek başına Note serisinin sonunun geldiği sonucunu düşünmekte pek de yeterli değildir. Yine de şirketin gelecekte 3 farklı amiral gemisi modeli kullanması pek de akla yatan bir durum değildir. Bu sebeple firma bir ürün serisinden vazgeçmek durumunda kalabilir. 

Akıllı cep telefonu sektörünün en büyük firmalarından biri olan Samsung, portfolyosunu hemen herkese hitap edecek şekilde düzenlemesi ile adından söz ettiriyor. Şirketin gelecekte Note serisi severleri için yeni modeller çıkarıp çıkarmayacağı ise gelecek günlerde belli olacaktır. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

 


Samsung Galaxy S21 Ultra beşli kamera sistemine sahip olabilirSamsung Galaxy S21 Ultra beşli kamera sistemine sahip olabilir
Samsung Galaxy S21 bu sene tanıtılabilirSamsung Galaxy S21 bu sene tanıtılabilir
Samsung Galaxy S21 ekranı düz tasarımlı olacakSamsung Galaxy S21 ekranı düz tasarımlı olacak

PAYLAŞ