Samsung'un Katlanabilir Telefonu Resmi Lansmanda Gösterildi - Haberler - indir.com

Samsung'un Katlanabilir Telefonu Resmi Lansmanda Gösterildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 13:59:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli şirket Samsung’un dün gerçekleştirmiş olduğu geliştirici konferansı kapsamında ilk defa resmi olarak çalışır haldeki katlanabilir akıllı telefon modelinden bir video paylaşıldı. Bildiğiniz üzere 2019 yılı ile beraber katlanabilir akıllı telefonların yaygınlaşması bekleniyor. Bu yönlü çalışmalarda ise başlıca olarak Samsung markasını görüyoruz. Şirketin bu katlanabilir yapıya sahip telefonu üzerinde çalışmaları sürerken cihaza dair bilgiler de gelmeye devam ediyor. Katlanabilir tasarıma sahip akıllı telefon noktasında birçok konsept tasarım ortaya çıktı. Çeşitli patent başvuruları da meydana çıkarken şimdi ise Samsung tarafından en net ve resmi bilgileri gördük.

Samsung Katlanabilir Akıllı Telefon

Katlanabilir akıllı telefon denildiği zaman akıllara tıpkı bir cüzdan gibi katlanıp cebe katılacak bir cihaz geliyor. Ancak konsept tasarımlar ve videolar işin öyle olmadığını gösteriyor. Samsung’un lansman kapsamında paylaştığı video ise şu şekilde :

Huawei katlanabilir telefon üzerinde çalışmaya başladıHuawei katlanabilir telefon üzerinde çalışmaya başladı

Söz konusu videoda görebileceğiniz üzere katlanabilir yapıya sahip cihazın çalışma mantığı ortaya çıkıyor. Açıldığı zaman 7.3 inçlik bir boyuta ulaşan cihaz normal şeklinde ise bir telefon boyutuna sahip oluyor. Fakat Samsung’a yöneltilecek olan en ciddi eleştirinin ise cihaz normal telefon boyutunda iken, aşırı kalın tasarımı gözlerden kaçmıyor. Ayrıca Samsung bu lansman kapsamında gösterdiği modelin açılır halini bir tablet olarak nitelendirdi. Bu noktada hedef kitlenin daha çok büyük ekran sever kullanıcılar olduğunu söyleyebiliriz. Normal telefon olarak da kullanılabilen bu ürün bir modüler yapıda geliyor.

Diğer yandan cihazın Android ve arayüz yapısının ise açılır ve kapanır olarak bir uyum sağlayacağı bekleniyor. Google ile yapılan çalışmalar ile cihaz kapalı halde ve açık halde uygun olmak üzere bir arayüz optimizasyonu gerçekleştirilecek. Oldukça heyecan verici gözüken bu yeni modelleri 2019’da görmemiz bekleniyor.  


Samsung'dan Şimdi ise Katlanabilir Laptop GeliyorSamsung'dan Şimdi ise Katlanabilir Laptop Geliyor
Bir katlanabilir telefon daha: Royole FlexpaiBir katlanabilir telefon daha: Royole Flexpai
Samsung'un Katlanabilir Telefonundan Yeni DetaylarSamsung'un Katlanabilir Telefonundan Yeni Detaylar

PAYLAŞ